ples milijuna

Kalinić na pregovorima s Milanom, u Fiorentinu stiže novi Hrvat?

14.07.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Talijanski mediji tvrde kako je Nikola Kalinić napustio pripreme Fiorentine da bi završio pregovore s Milanom, a 'viole' su krenule po zamjenu za našeg napadača. Cilj im je ponovno Hrvat, iz redova Juventusa...

Fiorentini prijeti veliko osipanje, u ljetnom prijelaznom roku praktički su svi igrači 'u izlogu', a najvrjedniji 'eksponati' su hrvatski reprezentativci Nikola Kalinić i Milan Badelj te sjajni Federico Bernardeschi.

Talijanski mediji tvrde kako je Kalinić u petak napustio pripreme Fiorentine. Kao razlog se navode 'obiteljski razlozi', no čini se kako je Kale vrlo blizu dogovora s Milanom. Navodno su pregovori u završnoj fazi i sve bi moglo biti završeno već za vikend. 'Viole' za svog najboljeg strijelca traže 50 milijuna eura odštete, Milan je nedavno ponudio pola traženog iznosa, ali kineski vlasnici navodno su spremni za Kalinića platiti najviše 35 milijuna eura! Pristane li čelništvo Fiorentina na taj iznos transfer bi mogao biti zgotovljen već danas!

U isto vrijeme je na izlaznim vratima i Milan Badelj, otišli su Borja Valero i Iličić, ali najveća zvijezda prijelaznog roka je Federico Bernardeschi (23). Sjajni je ofenzivni veznjak na meti Juventusa koji ga pod svaku cijenu želi vidjeti u Torinu. 'Viole' bi za njega mogle dobiti 60 milijuna eura, no Juve je ponudio kompenzaciju - dva igrača i nešto gotovine.

  • +12
Nikola Kalinić Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

U toj bi se razmjeni navodno trebao naći Marko Pjaca koji se sjajno snašao u Juventusu, ali teška ga je ozljeda ligamenata koljena bacila u drugi plan. Pjaca se oporavlja nakon operacije, ali pitanje je koliko su ga u Juventusu spremni čekati. Dolaskom Bernardeschija za Pjacu više jednostavno ne bi bilo mjesta.

Talijanski mediji nagađaju kako bi Marko Pjaca u Fiorentini imao više prilike i slobode u igri, bila bi to dobra promjena u njegovoj karijeri u Serie A koju je tek započeo. Dobra strana te zamjene je činjenica da Juventus ne želi prodati Pjacu, dao bi ga Fiorentini na dvogodišnju posudbu uz pravo prvootkupa. 

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

Igrački gledano, Pjaca bi ovom zamjenom sigurno profitirao jer u Fiorentini jednostavno ne bi imao konkurenciju na svojoj poziciji, idealan je to klub da se vrati u formu i nakon ozljede krene dalje. Navodno je konačna odluka na samom Marku Pjaci i njegovu menadžeru Marku Naletiliću koji je talijanskim medijima poručio:

'Pjaca u Fiorentini? To su gluposti...'