SUPERSPORT HNL - 25. KOLO

Kakvo bi se čudo trebalo dogoditi da Gorica izgubi od Rudeša? Evo gdje gledati ovu utakmicu

04.03.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Dvobojem Rudeša i Gorice (17 sati, MAXSport 1, MAXtv) na stadionu u Kranjčevićevoj ulici okončat će se 25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige

Nakon Rudešovog vrlo dobrog otpora Rijeci, vodećem sastavu SuperSport Hrvatske nogometne lige, u utakmici četvrtfinala Kupa, ali i minimalnog poraza, pred igračima Davora Mladine novi su prvenstveni izazovi.

‘Očito nam fali taj klik, ta točka na ‘i’. Nadam se da će momci ponoviti pristup iz zadnjih utakmica i da ćemo koncentrirano i disciplinirano odraditi posao te da nećemo imati toliko nesreće i primati eurogolove kao u zadnje dvije utakmice. Normalno, nadam se da ćemo i mi naprijed biti opasniji. I napokon stići do toliko željene pobjede’, u najavi utakmice rekao je Rudešov trener Davor Mladina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kako uspijevate motivirati igrače s obzirom na položaj na tablici? Oni, bez obzira na sve, još uvijek igraju s puno entuzijazma.

‘Veseli me da postoji volja i želja. Vidim to po pristupu utakmici. To se vidi i s tribina, djelujemo ozbiljno protiv suparnika s puno većim budžetima. Fale nam samo te nijanse za ozbiljniji iskorak. Evo, ja se nadam da ćemo ih dočekati u što skorije vrijeme.'

Kako protiv Gorice?

‘Igrali smo protiv njih, poznamo se. Ali sve su utakmice u HNL-u ozbiljne, tako da znamo da nas ne čeka nimalo lak posao, odnosno slabiji suparnik nego što su to bili Hajduk, Istra, Rijeka… To je sve isti level, ali sve ovisi o tome hoćemo li uspjeti biti na nivou kao i u prijašnjim utakmicama vezano za trku, agresiju. Naravno, nedostaje nam taj gol, jedna pobjeda… Nadam se da ćemo je uspjeti ostvariti već u ovoj utakmici’, završio je Mladina. Zanimljivo, u prva dva ogleda ovih klubova Rudeš je prvo vodio Robert Prosinečki, a potom Ivan Mijač.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane, Dinku Jeličiću baš protiv Rudeša bila je premijera na klupi Gorice. I u obje utakmice upisao je pobjede (op.a., u Kranjčevićevoj 2:0, a kasnije u Velikoj Gorici 3:0).

Naravno, pogled na tablicu i razlika od 26 bodova jasno sugeriraju da je Gorica veliki favorit. No momčad iz Turopolja u zadnjih sedam službenih utakmica ima samo jednu pobjedu. Osim toga, niti gostovanja joj nisu jača strana.

'Očekujem da se baš protiv Rudeša maksimalno stabiliziramo. Tako je kako je. Nije lako ni meni ni igračima. Oni također nose ogroman teret. Moram naglasiti da njihova reakcija protiv Dinama (op.a., poraz u Kupu 4:0) nije bila dobra i moramo napraviti sve da utakmicu protiv Rudeša odradimo na sasvim drugačiji način, nevezano o kvaliteti i razini protivnika, kada ga kompariramo', najavio je trener Gorice Dinko Jeličić.

Jeličića ne zavaravaju dvije pobjede protiv Rudeša, već ozbiljno pristupa ovom ogledu.

'Mora se tako pristupiti. Jednostavno, nismo u situaciji da o bilo kojoj utakmici razmišljamo da ćemo je lako dobiti. I Rudeš je u nizu, rezultatski, kakvom već jest, ali protiv Rijeke odigrao je vrlo dobru utakmicu. Imaju jako kvalitetnih igrača i ako nisi 'unutra', kažnjavaju te isti tren. S druge strane, reći ću da je sve, prije svega, u našim glavama. A nakon toga i nogama', zaključio je trener Gorice.