BORBA ZA DINAMOVU FOTELJU

Barišićev potez sablaznio čovjeka koji ga je spašavao: Zabio mi je nož u leđa

04.03.2024 u 06:06

Bionic
Reading

U subotu je održan 'prvi krug' borbe za preuzimanje vlasti u Dinamu. Lista Dinamovo proljeće, čiji je predsjednički kandidat Velimir Zajec, lako je pobijedila listu Dinamo iznad svih, a koju je trebao predstavljati Otto Barić. No sada predstoji još jedan krug dvoboja, Zekinih 25 članova s 35 članova Izvršnog odbora, a koje je birao aktualni Dinamov predsjednik Mirko Barišić

Iako su u subotu Zajecovi 'proljećari' proslavili ulazak svojih 25 članova u Dinamovu skupštinu, pred njima je još jedan krug izbora, a u kojem imaju ipak nešto vještijeg suparnika. Vještog toliko da je kreirao listu sebi odanih ljudi, eliminirajući one za koje sumnja da bi mogli prebjeći lideru Dinamovih navijača Velimiru Zajecu.

Naravno, riječ je o Mirku Barišiću, aktualnom predsjedniku koji već godinama 'kroji' po Dinamu i jako dobro zna koga se treba bojati.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zato se poznavatelji cijele situacije ne čude tome što je Barišić sa svoje liste 35 članova Izvršnog odbora skinuo Dragutina Kamenskog i Vladimira Gašparovića, dosad istaknute članove Dinamove vlade, ali koji su u posljednje vrijeme koketirali s navijačima. Osim njih, Barišić se riješio Stjepana Deverića i Marijana Čerčeka, što je komentirao član Izvršnog odbora sa Zajecove liste Dubravko Skender.

'Sramota! Šokiran sam i razočaran što većina članova izvršnog odbora nije glasovala po svojoj savjesti nego prema unaprijed pripremljenom šalabahteru! Kakvu poruku javnosti i navijačima šalju kad su prekrižili Kamenskog, jednog od najvećih hrvatskih poduzetnika, kojeg je sam Barišić zvao da pomogne klubu u projektu novog stadiona? Kakvu su poruku poslali kad su prekrižili prof. dr. Vladimira Gašparovića, koji je nedavno spasio Barišića od smjene?' ljutit je Skender te je pred kamerama Nove TV zaključio:

'Bit će tu još svega...'.

Inače, spomenuti Dragutin Kamenski bio je također predlagan za predsjedničku funkciju, ali prije toga je pomogao Mirku Barišiću da ostane na svojoj funkciji.

'Sve to što je Dubravko rekao, pročitao sam. Potpisujem od riječi do riječi. Sramota je. I ne govorim to jer mene nisu uvrstili u skupštinu, nego prije svega zbog metodologije i načina na koji se to radi. To je sramotno! Umjesto najavljenog festivala demokracije u Dinamu, doživljavamo da se ljudi biraju metodama iz vremena za koja smo mislili da su davno prošla', rekao je za Novu TV.

On je kotirao i kao kandidat za predsjednika.

'Pozivali su me i navijači i Otto Barić da idem u kandidaturu, ali razgovarao sam s Barišićem i otklonio takvu mogućnost. Prvenstveno zbog poštovanja prema njemu. Moj moralni kodeks ne bi mi dopustio da me netko dovede u klub i nakon nekoliko mjeseci ja mu zabijem nož u leđa.'

Je li on vama zabio nož u leđa, pitao ga je novinar Nove TV.

'Da, je! I sugeriram mu da ne daje lažne izjave jer i ja imam šalabahter koji su dijelili i objavit ću ga ako nastavi!'