NERVOZA U ITALIJI

Kakve ružne optužbe na račun Juventusa; ako je ovo istina onda je to od talijanskog prvaka zaista dno dna

Bionic
Reading

Direktor Udinesea Pierpaolo Marino optužio je sportskog direktora Juventusa Fabija Paraticija da je uznemiravao suca utakmice i pokušao utjecati na njega, objavili su talijanski mediji.

U nedjeljnom susretu 34. kola Serie A Udinese je na domaćem terenu poveo u 10. minuti golom Moline i sve do same završnice držao je prednost, a onda je Ronaldo sa dva pogotka Juveu donio važnu pobjedu.

Portugalac je u 84. minuti izjednačio iz kaznenog udarca, kojeg je zaradio kada je iz 'slobodnjaka' u živom zidu pogodio Rodriga De Paula u ruku. Sudac je svirao penal, a Cristiano Ronaldo ga je realizirao. No, slobodnom udarcu prethodio je prekršaj veznjaka Udinesea Jensa Strygera-Larsena na Juanu Cuadradu. U 90. minuti Ronaldo je zabio svoj 27. gol ove sezone za pobjedu 2:1.

'Ronaldov slobodni udarac doveo je do penala zbog navodnog prekršaja Larsena na Cuadradu, a ustvari je Juventusov igrač napravio faul. Dakle, Juve je dobio penal nakon slobodnog udarca koji nije postojao. Ja imam puno iskustva i poznate su mi takve stvari. Sudac Chiffi je na poluvremenu verbalno napadnut od Paraticija, trenera i igrača Juvea i to je sigurno utjecalo na njegove odluke. Takve stvar pripadaju nekom drugom razdoblju. Uvijek sam govorio protiv toga i morao sam to i sada reći', kazao je direktor Udinesea Marino.

  • +11
Atalanta - Juventus 1:0 Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Juventus je s ova tri boda stigao na treće mjesto, bodovno je dostigao Atalantu i Milan, i sada sva tri kluba imaju po 69 bodova četiri kola prije kraja prvenstva.