UEFINO 'SLOVO'

Kakve kazne zbog dopinga čekaju Ademija i Dinamo?

07.10.2015 u 22:31

Bionic
Reading

Dinamo je u prvom kolu F skupine Lige prvaka na svom stadionu napravio pravu nogometnu senzaciju, svladavši veliki Arsenal 2:1. I odškrinuo vrata europskom proljeću

Međutim, u srijedu je na adresu hrvatskog prvaka, ali i Makedonskog nogometnog saveza čiji je Arijan Ademi član, stiglo priopćenje iz Uefe. A u njemu stoji da je Ademi bio pozitivan na doping testu nakon utakmice Dinama i Arsenala te se pod hitno iz makedonskog kampa, gdje se pripremao za utakmice protiv Ukrajine i Bjelorusije - vratio u Zagreb.

Uefa je, naravno, zbog takvog prvog nalaza pokrenula postupak te se čeka B nalaz koji će ili potvrditi doping ili otkloniti sumnje u nedopuštene radnje.

Ako pak i B nalaz bude pozitivan, Arijan Ademi mogao bi biti suspendiran do dvije godine, (op.a. da mu se to već dogodilo, kazna bi bila i duža), dok će Dinamu ostati osvojeni bodovi. Prema Uefinom pravilniku, Dinamo bi mogao biti kažnjen tek ako je više od jednog igrača pozitivno.

U Dinamu su šokirani pozitivnim dopinškim testom jer, kako kažu, Ademi je testiran šest puta u posljednjih godinu dana i svaki put nalaz je bio čist. Isto tako, igrači su od početka sezone više puta testirani od Uefe i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni.

Zato je i bolje ništa ne prejudicirati, već ostaviti antidopinškoj komisiji da napravi dodatni pregled.