SAMO NEKA POTRAJE

Kakva priča iz Wimbledona; sam sebi pokvario luksuzan odmor, ali zbog toga nije tužan

11.07.2019 u 08:12

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut (ATP - 22.) prvi put u karijeri probio se do polufinala na Grand Slam turnirima, nakon što je u srijedu u četvrtfinalu Wimbledona nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 7:5, 6:4, 3:6, 6:3 te si je tako pokvario odmor

Naime, ni Španjolac nije pretjerano vjerovao u sebe pa si je uplatio ovaj petak ljetovanje na Ibizi sa prijateljima. No njegove dobre igre na travnatom Grand Slamu odgodile su njegov odmor.

'Planirao sam sada biti na Ibizi. Sve smo organizirali. Mojih šest prijatelja je već tamo. Ipak, osjećam se dobro što sam i dalje u Londonu. U studenom ću se oženiti tako da sve ide dobrim putem', rekao je Bautista Agut koji za ulazak u polufinale ima zajamčenih 588 tisuća funti.

Inače, Bautista Agut će za svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv prvog tenisača svijeta i branitelja wimbledonskog naslova Srbina Novaka Đokovića koji je sa 6:4, 6:0, 6:2 u četvrtfinalu pobijedio Belgijca Davida Goffina (ATP - 23.) te izborio svoje deveto polufinale na trećem Grand-Salmu sezone.

Đoković u međusobnim dvobojima s Bautistom Agutom vodi sa 7-3, a srpski tenisač je slavio u sva tri dosadašnja meča na Grand Slam turnirima.

Novak Đoković u Wimbledonu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo, Španjolac je pobijedio Đokovića u oba meča odigrana ove godine, u polufinalu turnira u Dohi te u osmini finala u Miamiju, a oba puta je nadoknadio set zaostatka. Ovo će im biti prvi meč na travnatoj podlozi.