IGRAT ĆE SE SEDMA

Kakva drama u LA-ju; Clippersi ispustili +19 protiv Houstona!

15.05.2015 u 09:57

Bionic
Reading

Košarkaši Houstona velikim preokretom u posljednjoj četvrtini došli su do trijumfa u Los Angelesu nad domaćim Clippersima sa 119:107 i izborili odlučujuću, sedmu utakmicu polufinala Zapadne konferencije na svom terenu koja se igra u nedjelju

LA Clippersi su u posljednjih 12 minuta šeste utakmice u svom Staples Centeru ušli s vodstvom 92:79, ali su Houston Rocketsi posljednju dionicu utakmice dobili s nevjerojatnih 40:15 i izjednačili rezultat u seriji na 3-3. U posljednjoj četvrtini, kada se činilo kako Clippersi ne mogu ispustiti tako veliku prednost, na terenu se nakon serije Houstona od nevjerojatnih 23:2 odvijala prava drama. Zapravo, nitko u dvorani nije mogao vjerovati da se Houston bez Hardena može vratiti u utakmicu. A kamoli pobijediti…

Svakako treba reći kako najbolji igrač Houstona James Harden u posljednjoj četvrtini praktički nije ni igrao, ali je zato eksplodirao Corey Brewer s 15 koševa (od svojih 19).

Strijelce pobjednika je s 23 koša predvodio James Harden, Dwight Howard je ubacio 20 poena uz 21 skok, a po 19 koševa postigli su Josh Smith i Corey Brewer. Chris Paul je s 31 poenom i 11 asistencija bio najbolji kod Clippersa, a Blake Griffin je imao 28 koševa i 8 skokova.

'Stalno ponavljamo: Nećemo odustati! Vjerujemo u sebe i nikada ni jedan od nas neće odustati', kazao je nakon utakmice Dwight Howard koji je u posljednjoj četvrtini zaustavio sjajnog Griffina.

Tako košarkaši Clippersa, nakon što su imali 3-1 vodstvo u seriji, nisu uspjeli izboriti odlazak u finale Zapada. U 44-godišnjoj povijesti kluba još nikada nisu igrali u finalu konferencije i ovo im je bila povijesna prilika da slave pred svojim navijačima. Ali igrači Houstona i njihov trener Kevin McHale nisu se predavali i priredili su pravu senzaciju.

Sedma utakmica u Houstonu na rasporedu je u nedjelju.

NBA liga

Doigravanje

Chicago - Cleveland 73:94
završni rezultat 2:4
L.A. Clippers - Houston 107:119
trenutni rezultat 3:3