uz bok portugalcu

Kakva čast; Hrvat izabran na mjesto potpredsjednika Europskog plivačkog saveza

05.02.2022 u 15:55

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnik Josip Varvodić izabran je ove subote na kongresu Europskog plivačkog saveza LEN-a za potpredsjednika te organizacije. Novi predsjednik LEN-a je Portugalac Antonio Silva.

Riječ je o iznimno velikom uspjehu za hrvatski sport, ali i europsko plivanje u cijelosti. Naime, upravo su Varvodić i Silva bili neopravdano suspendirani zajedno s hrvatskim i portugalskim plivačkim savezima od strane bivšeg vodstva LEN-a. Ta se suspenzija kasnije pokazala posve neutemeljenom i svjetska plivačka federacija FINA je zatražila njeno promptno ukidanje.

Izbor Varvodića i Silve na čelne pozicije LEN-a dokazuje kako su članovi krovne organizacije europskog plivanja suglasni s njihovom inicijativom za više transparentnosti u sportu, zbog koje su i inicijalno bili suspendirani.

'Zahvaljujem svima koji su podržali izbor Josipa Varvodića, a osobito našem prijatelju iz Hrvatskog vaterpolo saveza Renatu Živkoviću. U ime HPS-a i osobno čestitam Josipu, Antoniju i svim novoizabranim dužnosnicima LEN-a. Želim im puno uspjeha u radu i realizaciju zajedničkih projekata, među kojima je zasigurno najvažniji Europe 4 All Acquatics', poručio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.