TRENER IH NAPUŠTA

Kako će se ova vijest odraziti na Banficin nastup u Torinu?

10.05.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Aktualni trener Benfice Jorge Jesus u novoj bi sezoni trebao sjediti na klupi Monaca, tvrdi u subotu francuski dnevnik L'Equipe.

Već se dulje vrijeme po francuskim medijima spominje navodno nezadovoljstvo čelnika Monaca sadašnjim trenerom Claudijem Ranierijem. Talijan od 2012. vodi klub iz Kneževine i uspio ga je vratiti u prvu ligu, ali uz silna ulaganja, klupski su čelnici očekivali da već ove sezone mogu do naslova. PSG je, ipak, bio uvjerljiv i time značajno uzdrmao Ranierijevu stolicu.

L'Equipe tako u subotnjem izdanju navodi da je sportski direktor Monaca Luis Campos u petak bio u Lisabonu i u načelu dogovorio dolazak 59-godišnjeg Jesusa koji je ove sezone s Benficom osvojio portugalsko prvenstvo i uveo je u finale Europa lige u kojem će igrati protiv Seville. Campos je navodno dogovorio sa Jesusom potpisivanje dvogodišnjeg ugovora, uz opciju za nastavak suradnje na još jednu sezonu.

U konkurenciji je, tvrdi spomenuti dnevni list, bio i 39-godišnji trener Sportinga Leonardo Jardim, još jedan kojeg nazivaju novim Mourinhom, ali presudilo je Jesusovo iskustvo. Njegovo su dovođenje podržali i bogati ruski vlasnik kluba Dmitrij Ribolovljev, kao i njegova desna ruka, dopredsjednik Vadim Vasiljev.

Očekuje se da bi Jesus mogao službeno biti imenovan u četvrtak, dan nakon finala Europa lige.