KELAVA ZA TPORTAL

Kako će Austrijanci doživjeti ove riječi bivšeg Dinamovog golmana: Ne, ni govora. Nisam se toga prepao!

12.10.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u dvoboju protiv Red Bull Salzburga, igranom u utorak, nakon remija 1:1 stigli su do boda te ostali u utrci za jedno od mjesta koja nude mogućnost 'europskog prezimljavanja'. Dinamu je ostala nada da može igrati u proljeće u Ligi prvaka, što je nekad bio samo san

Nekad je Dinamo u Ligi prvaka bio slučajni prolaznik te je trpio poraze za porazom. No s godinama skupljanja iskustva, maksimirski se klub uspio približiti eliti te sada ravnopravno sudjeluje u najjačem klupskom natjecanju.

Istina, ponekad mu rezultat i ne vrati ono što je zaslužio na terenu, ali dojam koji ostavlja sasvim je dobar.

Slaže se s time i bivši Dinamov golman, danas 34-godišnji Ivan Kelava, koji je u srpnju u dresu Melbourne Victoryja odigrao zadnju utakmicu u karijeri.

Iako je Dinamo dobro ušao u utakmicu, Ivanušecov gubitak lopte koštao je Modre primljenog gola. Je li vas to podsjetilo na dane u kojima ste bili Dinamova 'jedinica', odnosno hoće li zbog takve greške Dinamo potonuti?

'Ne, ni govora. Nisam se prepao. Istina, dogodila se greška, ali to je nogomet. Izgubili su loptu, a svi znamo gdje je Salzburg najjači. U toj tranziciji i direktnom nogometu. Ali dečki su se vratili, u što sam vjerovao jer su već u ranijim utakmicama pokazali da nisu gubitnička momčad. Imali su prigode, po mom mišljenju čak i konkretnije, pobijediti. No završilo je remijem, ništa nije izgubljeno. Dolazi nam Milan, idemo se 'pohrvati s njime'', analizirao je Kelava.

Rezultat iz Milana, gdje je Chelsea slavio 2:0, donekle ide Dinamu na ruku.

'Kažem, ne moramo se sada boriti za drugo mjesto u skupini, odnosno za prolazak u proljetni dio Lige prvaka. Sasvim sam siguran da bi svi bili zadovoljni da završimo i treći, ali samo da 'prezimimo' u Europi. Treba gledati samo pozitivno jer dečki su ostavili srce na terenu, bili su fenomenalni i kapa im dolje.'

Kažete, svi su igrači zaslužili pohvale, ali sigurno je svima drago što je vrijedni Robert Ljubičić postigao prvijenac u Dinamovom dresu. Možda i pogodak za bod koji otvara vrata proljeća?

'Cijela ekipa je bila za pohvalu. Šutalo fenomenalan, Mišić isto takav... Eto, i Ljubičiću se vratilo tim golom. Nagradilo ga je za sve ono što pokazuje cijelu sezonu. Presretan sam zbog njega jer mu se vratilo na najljepši način, u važnoj utakmici. I daj Bože da taj pogodak bude od velike važnosti za konačni plasman u skupini. Ali teško je izdvajati pojedinca, jer cijela ekipa je izgledala dobro, trener Čačić je to odlično posložio. Svaka čast dečkima, ali i čestitke cijelom klubu', zaključio je Kelava.

  • +51
Dinamo - Red Bull Salzburg, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT
Standings provided by Sofascore