IZ GOREGA U GORE

Kakav šok za Webbera: Ponovo teško kažnjen!

14.04.2013 u 13:20

Bionic
Reading

Mark Webber okarakteriziran je glavnim krivcem za sudar s Toro Rossovim Jean-Ericom Vergneom na Velikoj nagradi Kine, zbog čega je zaradio kaznu za sljedeću utrku u Bahreinu

Povjerenici kineske utrke odlučili su stoga kazniti Webber s tri mjesta lošijom startnom pozicijom, od one koju ostvari u kvalifikacijma VN Bahreina narednog vikenda. Kaznu je, od čak pet mjesta, zaradio i Esteban Gutierrez zbog krivnje za sudar s Adrianom Sutilom.

Posjetimo, Webber je kaznu dobio i u subotu, kada je zbog nedovoljne količine goriva u spremniku diskvalificiran u kvalifikacijama pa je morao startati s posljednje pozicije. U utrci se uspješno probio prema vrhu sve do sudara s Vergneom nakon kojeg mu je loše pričvršćen kotač u boksu pa je morao odustati. Do sudara je došlo zato što je Webber mislio da će mu se mladi Francuz iz 'sestrinske' ekipe maknuti s puta. Ali nije se maknuo.

'Mislio sam da će surađivati. Da, kasno sam kočio, ali mislio sam da će mi dati mjesta. No, krenuo je prema meni i nisam to više mogao izbjeći. Vjerojatno je izgledalo nespretno, no bilo je razočaravajuće. Sudar ipak nije bio katastrofa jer sam i tako morao u boks za koji krug, ali onda mi je otpao kotač,' opisao je svoje nevolje Mark Webber koji nije htio kritizirati svoju ekipu zbog dvije pogreške u dva dana na njegovu štetu.