veliki trenutak za norrisa

Formula 1 u Belgiji će upoznati 'čudo od djeteta': Alonso mu prepušta svoj McLaren

22.08.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Lando Norris po prvi će put sudjelovati u jednom vikendu Formule 1, nastupom na prvom slobodnom treningu u petak uoči Velike nagrade Belgije. Momak kojeg na Otoku vide kao novog Lewisa Hamiltona vozit će McLaren Fernanda Alonsa, a još prošle godine je dokazao da se u njemu jako dobro snalazi...

Nakon što je Charles Leclerc u 2018. godini zadivio ljubitelje elitnog automobilističkog natjecanja i pokazao da mladi vozač može parirati od samog početka najbržima u Formuli 1, ovog vikenda još će jedno 'čudo od djeteta' juriti u F1 bolidu.

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o 18-godišnjem Landu Norrisu, sjajnom junioru McLarena koji ne prestaje oduševljavati svaki put kad sjedne u kokpit jednosjeda.

Norris se u karijeri koja traje nepunih pet godina može pohvaliti s čak pet titula, uključujući i Formulu Renault 2.0 te europsku Formulu 3, dok je ove sezone u Formuli 2 u odličnoj poziciji nastaviti seriju naslova prvaka, no mora još slomiti Russella i Albona u završnici prvenstva koji su također izuzetno perspektivni. Njegov nedavni nastup u Mađarskoj po kiši i proboj pokraj svih bio je izniman.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Da bi Lando mogao biti vrhunski vozač Formule 1 već je pokazao prošle godine. Tada kao 17-godišnjak dobio je priliku testirati McLaren na Hungaroringu i odvezao je brži krug nego Fernando Alonso u kvalifikacijama za utrku. Također je na utrci 24 sata Daytone vozio u siječnju isti automobil kao Španjolac koji je na glasu kao jedan od najkompletnijih vozača današnjice i uspio ga je i tamo zasjeniti.

Iznimne sposobnosti privukle su pažnju Tora Rossa koji ga je htio vidjeti u Formuli 1 već ove sezone, ali McLaren to nije dopustio, jer ima velike planove s ovim Britancem kojeg mnogi vide kao nasljednika Lewisa Hamiltona.

'Ovo nije samo korak u razvoju vozača, već i procjena njegovih sposobnosti,' najavio je sportski direktor McLarena Gil de Ferran uoči nastupa Norrisa u Belgiji na prvom slobodnom treningu na kojem će voziti bolid Fernanda Alonsa.

Ako se pokaže brži i sposobniji od Stoffela Vandoornea bez sumnje će dobiti trajno mjesto u McLarenu sljedeće sezone, a vozit će među elitom u 2019. godini gotovo sigurno, ako ne za bolidom momčadi iz Wokinga, onda negdje na posudbi. Formula 1 dobiva svoju novu uzbudljivu zvijezdu...