MAXtv PRVA LIGA - 30. KOLO

Kakav preokret! Split od 0:2 do pobjede protiv Osijeka

25.04.2015 u 17:56

Bionic
Reading

Nakon najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti, odnosno plasmana u finale hrvatskog nogometnog Kupa, nogometaši Splita na svom su stadionu dočekali pretposljednji Osijek. Gubili su 'radnici' na odmoru sa 2:0, ali u nastavku je Vulićeva momčad zaigrala puno bolje i stigla do pobjede 3:2

Nakon pobjede u prošlom kolu kod Zadra, igrači Osijeka motiviranije su ušli u ovaj dvoboj. Ili je možda pak Vulićeva momčad ušla preopušteno.

Naime, već od prve minute vidjelo se da se Osijek odlučio 'potući' za sva tri boda. Ni Split nije bio bezopasan, što potvrđuje i odlična prilika Antonija Mršića, na asistenciju Roga. No, njegov je udarac lijepo intervencijom zaustavio vratar Mikulić.


Dvije minute kasnije Osijek je stigao u vodstvo. Akciju je, nakon greške Barbarića lijepim udarcem okrunio Urugvajac Sasha Aneff, svojim drugim ovosezonskim golom za Osijek. Bilo je to u 11. minuti, a već u 13. na asistenciju Peroševića Marin Glavaš još je jednom matirao Zagorca. Bio je to dodatni šok za Vulićevu momčad, koja se 'probudila' tek krajem poluvremena.

Prigode za Split imali su Cikalleshi i Mršić, no na odmor se otišlo s uverljivim vodstvom gostiju.

U nastavku su, vjerojatno nakon Vulićevog 'ribanja' u svlačionici, domaćini krenuli nešto agresivnije. I do prve se prigode za 'crvene' čekalo tek par minuta. Međutim, baš kao i u prvom dijelu uspješniji od Mršića bio je Mikulić. Potom je zaprijetio i Cikalleshi ali pogodak je uspio tek u 56. minuti postigao Dražen Bagarić


Asistent strijecu bio je Marko Rog, a nakon tog pogotka u Parku mladeži zaigralo se još otvorenije. A već u 58. minuti Rog je imao priliku i za izjednačenje. Za razliku od prvog dijela, Osijek je u nastavku bio orjentiran na čuvanje svog gola, tek s ponekom priliko iz kontranapada. Ali uglavnom bez ozbiljnijih prijetnji domaćem vrataru.

Od 70. do 73. minute vidjeli smo još jedan period potpunog pritiska domaćina, pri ćemu su izveli i dva kornera, a nakon velike gužve loptu je izvan 16-erca na volej dočekao Slavko Blagojević i jakim udarcem 'probio' gostujuću obranu za izjednačenje 2:2.


Split je mogao stići i do potpunog preokreta, jer u 77. i 78. minuti Dražen Bagarić je imao dvije izgledne prilike. U prvoj mu je udarac zaustavio Mikulić, a u drugoj je prebacio suparnički gol.

U sljedećih nekoliko minuta činilo se da je domaćin malo posustao odnosno da bi Osijek mogao naplatiti sve njihove promašaje, ali dva Peroševićeva pokušaja ostala su neiskorištena.

A onda se Splitu i Vuliću (opet) ukazao sokol Cikalleshi, koji je dobro ispratio jednu dubinsku loptu, othrvao se gostujućoj obrani i pokraj Mikulića zabio za konačnih 3:2 odnosno osmu prvenstvenu pobjedu.