ZASAD MU NE POMAŽE

Kakav potez osporavane zvijezde Formule 1; kao dodatnu motivaciju na računalo stavio fotografiju negativnog sadržaja

04.06.2021 u 14:16

Bionic
Reading

Valtteri Bottas (31) jedan je od najkritiziranijih vozača u Formuli 1, a Finac je priznao da kao dodatnu motivaciju na ekranu računala ima fotografiju negativne konotacije

Bottas je već petu godinu u bolidu Mercedea, a u prijašnje četiri sezone dva puta je bio drugi, te po jednom treći i peti u ukupnom redoslijedu. No bez obzira na takve rezultate, Finac je stalno na meti fanova Formule 1, jer većina njih misli da je mogao s nadmoćnim Mercedesom više napraviti odnosno da nije bio dovoljna prijetnja momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu iako su na raspolaganju imali jednake bolide i uvjete.

U svoje peto prvenstvo s njemačkom momčadi Bottas je ušao tek solidno, četvrta pozicija u poretku nikako ne može zadovoljiti njegove osobne ambicije koje sežu do naslova prvaka.

Nedavno je šef Mercedesa Toto Wolff govorio o postavljanu fotografija suparnika na mobitele, računala, garaže i sobe kao svojevrstan način motivacije, a na tu temu se ovih dana nadovezao Bottas.

  • +18
Formula 1, Velika nagrada Monaka, 2021. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

'Ne nosim sliku Lewisa Hamiltona ili Maxa Verstappena u džepu, ali inspiriran chatovima s Totom prošle godine na računalu imam jednu stvar, fotografiju na radnoj površini, koja mi je motivacija svaki put kad upalim računalo. To zapravo nije pozitivna stvar, nego negativna stvar koja me uvijek podsjeća da im pokažem što mogu', rekao je Bottas.

Na novinarsko pitanje da otkrije što je na fotografiji, Finac je bio jasan: 'Neću vam reći.'

Inače, u Formuli 1 slijedi šesta utrka prvenstva VN Azerbajdžana, a na ulicama grada Bakua zadnji puta (2019.) je pobijedio upravo Bottas (2020. se nije vozila).