Zadnji dan za transfere

Kakav posao Juventusa! Pirlo i Tudor, nakon lukavog trika koji su izveli njihovi šefovi, u zadnji tren dobili pojačanje vrijedno 50 milijuna eura!

05.10.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Zbog pandemije koronavirusa nacionalna prvenstva počela su kasnije, a samim time pomakao se i ljetni prijelazni rok nogometaša. U zadnji tren, nakon dugih i kompliciranih pregovora, Juventus je odlučio potrošiti još 50 milijuna eura

Kao što se najavljivalo 22-godišnji Federico Chiesa, sin legendarnog Enrica Chiese, dogovorio je prelazak iz Fiorentine u Juventus. Cijena? Spominje se iznos od čak 50 milijuna eura, a cijeli posao zamalo je propao jer je Brazilac Douglas Costa odbijao napustiti Juventus. Na koncu je Costa pristao na povratak u Bayern, gdje je igrao od 2015. do 2017. godine.

Kako se doznaje čelnici Juventusa morali su izvesti kompliciranu akciju ili boje rečeno lukavi trik, kako bi sve bilo čisto, u dovođenju Chiese. Naime, službeno je Chiesa posuđen na dvije godine za što će odmah platiti dva milijuna eura za prvu sezonu i još osam milijuna eura za drugu sezonu. Nakon toga su se obvezali, u ljeto 2022. godine, otkupiti njegov ugovor za 40 milijuna eura. Dakle, ukupno bi Fiorentina trebala inkasirati 50 milijuna eura! Dakle, dobro se osigurao Juventus ako nešto krene po zlu...

Tako je trenerski dvojac Pirlo & Tudor dobio igrača kakav im je trebao i za kojeg su uvjereni da će se sjajno nadopunjavati s Cristianom Ronaldom.

Kako bi sve prošlo po dogovoru Chiesa je za vikend službeno potpisao novi ugovor s Fiorentinom, što je bio dio dogovora. Tak nakon toga se transfer u Juventus realizirao pod uvjetima koji su puno ranije dogovoreni.

A u ugovoru između ostalog piše kako Chiesa mora odigrati minimalno 60 posto utakmica, a jedna od stavki je i njegov učinak pa tako piše kako u te u dvije sezone mora imati u zbroju minimalno 10 golova i 10 asistencija. Naravno, uz te uvjete Juventus mora u obje sezone igrati u Ligi prvaka.

Ako se u sljedeće dvije godine svi ti uvjeti ispune jasno je kako će Fiorentina ovim transferom zaraditi ogroman novac.

No, kako će to primiti navijači Fiorentine teško je reći jer je poznata mržnja između njih i navijača Juventusa koja traje već gotovo 40 godina. No, s druge strane mnogi se slažu kako je ovaj transfer novo poglavlje kada su ova dva kluba u pitanju jer ipak će Fiorentina s tih 40 milijuna eura, kada im sjednu na račun, moći dovesti nekoliko zvučnih pojačanja. I tako će se umiriti i najzagriženiji navijači.