tek se vratio u reprezentaciju

Kakav peh na kraju ove sumorne godine za Marka Roga; u srijedu ide na tešku operaciju, ali od odlaska na Euro ne odustaje

29.12.2020 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 25-godišnji Marko Rog,ozlijedio se u 15. minuti u utakmici protiv Rome, a liječnički pregledi, nažalost nisu dobri. Već u srijedu ide na operaciju križnih ligamenata

Marko Rog, centralni vezni, koji voli igrati i bliže golu, nažalost, na najružniji je način dočekao kraj 2020. godine. Valjda, kad je svima takva, nije htjela poštedjeli ni ovog samozatajnog nogometaša, koji je preko Varaždina, Splita i Dinama, u samo tri sezone stigao do talijanske Serie A i velikog Napolija.

Istina, privikavanje na jednu od najjačih liga na svijetu nije bilo baš jednostavno, pa je jednu sezone proveo i u Sevilli, ali se u zadnje dvije godine skrasio u Cagliariju i vratio se u A sastav hrvatske reprezentacije.

Skupio je Rog u hrvatskom dresu već 21 nastup, ali posebno dobar bio je u zadnjim dvobojima. Iako je bilo teško za očekivati da će pokraj Brozovića, Modrića i Kovačića izboriti mjesto u početnoj postavi Dalićeve momčadi, Rog je bio gotovo siguran putnik za Euro sljedećeg ljeta.

No, sada je sve vrlo upitno, jer ove će srijede biti na operaciji križnih ligamenata. Potvrdio nam je to i Rogov bratić, Dario Melnjak, inače igrač turskog Rizespora.

'Čujemo se svakodnevno, i po nekoliko puta. Istina, Marka čeka teška operacija, ali on je čvrst u glavi i neće se predati. Obećao mi je da će krenuti još jače, samo da se što prije oporavi, to jest da se vrati na terene što prije to bude moguće. Naravno, nitko neće riskirati, ali toliko je jak u glavi. Znamo da je riječ o teškoj ozljedi, ali ja nikako ne bi prekrižio odlazak na europsko prvenstvo, barem ne iz tog razloga', rekao je za tportal Dario Melnjak, koji zbog zgusnutog rasporeda u Turskoj blagdane ne provodi u Hrvatskoj već uz Crno more.

'Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije na čelu s dr. Zoranom Bahtijarevićem u stalnom je kontaktu s liječnicima Cagliarija i Markom Rogom, kojemu želimo uspješan oporavak', poručili su iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).