U REALU NEMA PREDAHA

Kaká se budi, što čeka Luku Modrića?

04.10.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Iako smo se svi nadali da će Luka Modrić igrati u dvoboju s Ajaxom, trener Mourinho je iznenadio i navijače Reala jer na terenu je od prve minute, umjesto Özila, bio 'odbačeni' Kaká

Madridski Real u punom je pogonu, bori se na svim frontovima, a trener Mourinho primioran je maksimalno rotirati momčad kako bi u svakom trenutku imao i odmorne, ali i 'našpanane' igrače. No, ne vjerujemo da mu je dvoboj s Ajaxom bio u kategoriji manje bitnih jer, po potezu, a to je uvođenje Brazilca Kakáa, mogao bi to sugerirati.

Sjećamo se kako se Mourinho odnosio prema nekad najboljem nogometašu svijeta u vrijeme ljetnog prijelaznog roka. Naime, Portugalac ga se svim silama želio riješiti jer imao je viziju dovođenja Modrića. Ipak, Kaká je bio Milanu preskup te je ostao u Madridu, ali stigao je i Luka Modrić. A uz njih dvojicu, bio je tu i standardni Mesut Özil.

Prvu službenu utakmicu ove sezone 30-godišnji Brazilac, bivši najbolji nogometaš svijeta, odigrao je tek u 6. kolu Primere u nedjelju, u domaćoj pobjedi 'kraljeva' protiv Deportiva 5:1. Tada je u drugom poluvremenu ušao s klupe za pričuve, a u srijedu je upisao i prvi nastup ove sezone u startnoj postavi Real Madrida, koji je u 2. kolu Lige prvaka slavio u Amsterdamu protiv Ajaxa 4-1.

'Vrlo dobar period za nas. Upisali smo dvije impresivne pobjede, protiv Deportiva i Ajaxa. Vodeći smo u skupini Lige prvaka koja je okvalificirana kao najteža i sada s puno samopouzdanja gledamo prema Barceloni. Ta utakmica je od vitalnog značaja za nas', prokomentirao je Kaká, a onda se osvrnuo i na vlastitu ulogu u momčadi:

'Mislim da idem u pravom smjeru. Pokazao sam da se isplatio naporan rad koji sam uložio jer vraćam trenerovo povjerenje. Uvijek sam se nadao da će se to i dogoditi. Želim igrati više i uživati sve veće povjerenje trenera. Vjerujem da će malo po malo tako i biti.'

Je li to poruka i našem Modriću, uz koju možemo vezati i jučerašnju Mourinhovu izjavu o nedostatku samopouzdanja? Hoće li sada on biti u 'pričuvi' i čekati dvoboje s Osasunom, Espanyolom ili Athleticom?