Pirlo i Tudor krenuli dobro

Juventus uvjerljivom pobjedom nad Sampdorijom otvorio novu sezonu Serie A; među strijelcima i Cristiano Ronaldo

20.09.2020 u 23:07

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvak Juventus ušao je u novu sezonu pobjedom 3:0 protiv Sampdorije

Talijanski nogometni prvak Juventus ušao je u novu sezonu pobjedom 3:0 protiv Sampdorije.

Bio je to prvi službeni nastup torinske 'Stare dame' pod vodstvom novog trenera Andree Pirla, a zanimljivo njegov kolega na suprotnoj strani Claudio Ranieri je ubilježio 400. trenerski nastup u Serie A. Debitirao je prije 29 godina na klupi Cagliarija. Rekorder je bivši trener Rome, Napolija, Bologne i niza drugih klubova, Carlo Mazzone sa 792 ligaške utakmice.

Pirlo je imao dosta problema sa sastavom. Izvan stroja su Paulo Dybala, Matthijs de Ligt, Alex Sandro i Federico Bernardeschi, Gonzalo Higuain napušta klub, a transfer Edina Džeke iz Rome se zakomplicirao.

Stoga su priliku u prvom sastavu iznenađujuće dobili Weston McKennie, Dejan Kuluševski i Gianluca Frabotta.

Kuluševski je iskoristio priliku i u 13. minuti je doveo Juve u prednost, a pobjedu je potvrdio Leonardo Bonucci u 78. minuti. Do kraja utakmice među strijelce se upisao i Cristiano Ronaldo u 89. minuti.

U ranije odigranom susretu Genoa je pobijedila povratnika u Serie A Crotone sa 4:1, uz pogodak Marka Pjace i asistenciju Milana Badelja.

Pjaci je za pogodak u premijernom nastupu u dresu Genoe trebalo svega sedam minuta igre. Ušao je u igru u 58. minutu umjesto Gorana Pandeva, a sedam minuta kasnije je lijepo zabio za 4:1.

Hrvatski reprezentativac je u Genou stigao u petak na posudbu iz Juventusa, a već dva dana kasnije dobio je priliku. I opravdao je povjerenje.

Odličan debi u dresu Genoe imao je i Milan Badelj koji je upisao asistenciju za treći pogodak domaćina. Badelj koji je na Luigi Ferraris stigao iz Lazija, igrao je do 68. minute, dok Petar Brlek nije nastupio za domaći sastav.

Golove za Genou zabili su i Mattia Destro (6), Goran Pandev (9), te Davide Zappacosta (34), dok je strijelac za goste bio Emanuel Riviere (28).

Napoli je u gostima svladao Parmu sa 2:0 golovima Driesa Mertensa (63) i Lorenza Insignea (77).

Sassuolo i Cagliari su remizirali 1:1.

Gosti su poveli u 77. minuti preko Giovannija Simeonea, a izjednačio je Mehdi Bourabija u 87. minuti.

Marko Rog je za goste igrao do 76. minutre, dok Marko Pajač nije ulazio u igru.

Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, u subotu je na domaćem terenu protiv Rome odigrala 0:0, a novu sezonu talijanskog nogometnog prvenstva otvorio je susret Fiorentine i Torina, a domaćini su slavili sa 1:0 pogotkom Gaetana Castrovillija u 78. minuti.

U ponedjeljak igraju Milan i Bologna, a u srijedu su na rasporedu susreti Benevento - Inter, Udinese - Spezia i Lazio - Atalanta.