SERIE A

Juventus slavio kod Intera u Milanu; rimski derbi pripao Laziju

19.03.2023 u 22:53

Bionic
Reading

U derbijuu 27. kola talijanske Serie A nogometaši Juventusa su u gostima bili bolji od Intera te su slavili 1:0.

Gol odluke postignut je u 23. minuti. Nakon akcije Vlahovića i Rabiota, francuski nogometaš je uposlio Filipa Kostića koji je dobro naciljao i pogodio suprotni kut za vodstvo Juventusa, što se kasnije ispostavilo kao pogodak odluke.

Kroz utakmicu opasniji i napadački konkretniji bio je Juventus. U drugom poluvremenu su gosti iz Torina imali nekoliko dobrih prilika te su mogli znatno ranije osigurati tri boda. No, Kostić, Vlahović, Locatelli i Chiesa nisu pogađali cilj.

S druge strane, Inter je bio bezidejan kako doći do pogotka i izjednačenja. Pokušavao je domaćin s brojnim ubačajima, a tek je u završnici nešto ozbiljnije zaprijetio Hitarjan.

Za Inter je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Kao i uvijek tako je i nedjeljni rimski derbi bio iznimno žestok i napet, a taj susret 27. kola talijanske Serie A dobili su nogometaši Lazija s minimalnih 1:0.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 32. minuti. Tada je Ibanez, Brazilac u redovima Rome, dobio drugi žuti karton i nakon toga je sastav Josea Mourinha ipak bio inferioran u odnosu na gradskog rivala.

Jedini pogodak postignut je u 65. minuti kada je vrlo lijepo suprotni kut Rominih vrata pogodio Mattia Zaccagni. Roma je unatoč igraču manje izjednačila odmah u idućem napadu. Strijelac je bio Casale, no VAR je poništio pogodak zbog zaleđa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao te je Lazio po drugi puta ove sezone pobijedio mrskog rivala i to drugi put s 1:0. Ranije u sezoni Lazio je slavio golom Felipea Andersona.

Hrvatski nogometaš Toma Bašić ušao je za Lazio u igru u 89. minuti, a njegova je momčad privremeno skočila na drugo mjesto ljestvice. Roma je ostala peta.

Lazio je u zadnje tri utakmice, jedna u Serie A i dvije u Europskoj ligi, bio bez pobjede, upisao je remi i dva poraza. No, bila je ovo peta prvenstvena utakmica u nizu Lazija kako nije primio pogodak.