veliki skandal na pomolu

Juventus optužen za namještanje, a sada se s dokazima javio i jedan od svjedoka

05.01.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Iako Juventus ima momčad vrijednu naslova najbolje u Europi, samim time i u Italiji, čini se da se uz 'Staru damu' pokušavaju stalno vezati nekakvi skandali

Naime, Juventus je opet sučen s optužbama vezanim uz namještanje. Novi direktor televizijske mreže 'Rai 2' Carlo Freccero optužio je Juventus za 'kontroliranje i upravljanje VAR-om'.

Upitan hoće li 'Rai 2' gledateljima ponuditi još više nogometnog sadržaja, Freccero je pred brojnim novinarima dao odgovor koji je ostavio bez teksta.

  • +3
Serie A, Juventus - Roma Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Pratim jedino Premjer League. Zašto? Zato jer u Italiji uvijek pobjeđuje jedino Juventus koji je zagospodario VAR sustavom, kontrolira i upravlja. To je iritirajuće. Naprijed Roma', iznenadio je odgovorom dirketor državnog programa 'Rai 2'.

Talijanski mediji pišu kako je nejasno je li Freccero sugerirao na suce u kabinama zadužene za VAR ili na samu videotehnologiju.

'VAR bi nam trebao pomoći, ali greške se i dalje događaju',  nedavno je izjavio Napolijev predsjednik Aurelio de Laurentis aludirajući kako suci uglavnom sude u Juventusovu korist. Svemu tome pogodovala je i pobjeda Juventusa nad Atalantom 2:1 u kojoj je Juve pobijedio nakon analiza VAR tehnologijom. 

Čeka se reakcija iz Juventusa, a sšpekulira se kako bi od strane torinskog kluba mogao uslijediti bojkot prema državnoj televiziji.