slavlje u torinu

Juventus napokon dovršio posao i osmi put zaredom postao prvak Italije

20.04.2019 u 20:01

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa i teoretski su osigurali svoj 35. naslov prvaka Italije, a osmi zaredom 2-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Fiorentine u susretu 33. kola Serie A.

Juventus sada ima 87 bodova, nedostižnih 20 više od drugog Napolija koji do kraja sezone ima za odigrati još šest dvoboja.

Susret u Torinu nije dobro krenuo za domaće, Fiorentina je povela preko Milenkovića (6), a kod tog je rezultata Chiesa pogodio vratnicu. Nakon te propuštene prilike gostiju Alex Sandro (37) je izjednačio na 1-1, da bi Chiesa netom prije odlaska na odmor zatresao i gredu.

Početkom drugog poluvremena Pezzella (53-ag) je jedan prizemni ubačaj Cristiana Ronalda skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 2-1.

Mario Mandžukić zbog ozljede tetive nije mogao nastupiti. Ovo mu je četvrta titula prvaka Italije s Juventusom, a ukupno deveti trofej u crno-bijelom dresu.

Bio je to drugi pokušaj osiguranja titule za torinski klub, nakon neočekivanog poraza od SPAL-a prošlog vikenda. Došao je kao olakšanje par dana nakon ispadanja od Ajaxa iz Lige prvaka.

Fiorentina je ostala u sredini ljestvice, 10. sa 40 bodova.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL