BLAGOSLOV PAPE FRANJE

Juventus Mandžukiću za rođendan pripremio milijunsko iznenađenje

17.05.2017 u 14:05

Bionic
Reading

Mario Mandžukić uoči 31. rođendana dobio je najljepšu moguću čestitku ili bolje rečeno iznenađenje. Čelni ljudi Juventusa, vrlo vjerojatno prvaka Serie A ove sezone (šest titula u nizu!), ponudili su mu produženje ugovora do 2020. godine uz godišnju plaću od pet milijuna eura, a istog je dana dobio i papin blagoslov.

Iako su mnogu sumnjičavo vrtjeli glavom kada je preko Bayerna i Ateletico Madrida 190 cm visoki napadač Mandžukić stigao u Juventus ubrzo se pokazalo kako su svi bili u krizi. Mandžo je postao neizostavan član udarne Juventusove postave, a povišica godišnje plaće – o čemu je prvi izvjetsio Talijanski dnevnik Tuttosport - sa 3,5 milijuna eura na okruglih pet milijuna dovoljno govori koliko ga cijene (povišica od 42%). Tako bi Mandžukić – ako pristane na nove uvjete - nakon Modrića, Lovrena i Rakitića trebao postati najbolje plaćeni hrvatski nogometaš.

Očito su u Juventusu shvatili kako je bolje zadržati Mandžukića što duže u klubu kada se već tako dobro uklopio u sustav igre kakav je postavio Massimiliano Allegri, a jedan od razloga su naravno i navijači koji ga – obožavaju!

Dodajmo još kako su igrači i stručni stožer Juventusa uoči finalne utakmice protiv Lazia, koja se večeras igra u Rimu, primljeni na posebnoj audijenciji kod pape Franje koji ih je blagoslovio. Naravno, kao vrsnom poznavatelju nogometa iz Juventusa su papi Franji darovali dres.

'Želio bih čestitati igračima Lazija i Juventusa, ne samo zbog sjajnih rezultata, već i zbog toga što su omiljeni među navijačima. Zato imaju odgovornost promicati autentične sportske vrijednosti', kratko je kazao papa Franjo.