HT PREMIJER LIGA

Jusup šesti put u nizu porazio Sesara, evo što su rekli nakon završetka Cibonine sezone

25.05.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Zadar je šesti puta u nizu pobijedio Cibonu, izbacio ju iz doigravanja za naslov prvaka i osigurao nastup u finalu gdje ga čeka momčad Splita.

Splićani brane startnu jedinicu te u seriji na tri pobjede imaju prednost domaćeg terena u odnosu na Zadrane.

Prva utakmica na rasporedu je 30. svibnja, a prva dva susreta igraju se na Gripama. U trećoj i eventualnoj četvrtoj utakmici domaćinstvo ima Zadar, dok bi se majstorica, ako do nje dođe, odigrala u Splitu.

Za Cibonu je sezona završila, osvojen je Kup Krešimir Ćosić, a što će biti u novoj treba tek vidjeti. Od famoznog priopćenja za javnost novog ulagača do danas novog signala oko budućnosti kluba nije bilo.

Nakon novog teškog poraza do Zadra trener Cibone Josip Sesar je pred novinarima rekao:

'Prije svega želim čestitati Zadranima na prolasku u finale. Što se nas tiče, čestitao bih stvarno našim igračima što su izdržali sve ono što su izdržali tijekom sezone i nadam se da se takav scenarij, s toliko problema, više neće ponoviti. U polufinalnoj seriji smo igrali bez četvorice igrača s početka sezone, sve je to itekako utjecalo na ovakav rasplet. Kapusta nam je igrao pod temperaturom, Smajlagić također s tabletama protiv bolova, ali to ne treba potencirati jer bi umanjilo zasluženu pobjedu Zadra. Bili su dominantni u radnom dijelu košarke i to je napravilo razliku. Naša je momčad šuterski mekša od protivnika, međutim, u ovom fizičkom smislu s manjkom igrača u rotaciji nismo mogli nadoknaditi energiju. Zadru i Splitu želim dobru finalnu seriju i neka pobijedi bolji.'

  • +11
KK Cibona - KK Zadar, HT Premijer liga, polufinale doigravanja, 24.5.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Uvijek smireni trener Zadra svu je svoju koncentraciju usmjerio na parket. Za Danijela Jusupa drugačiji načini priprema utakmica i vođenja istih ne postoji. Oslanja se na rad i igru. Ne komunicira s protivničkim navijačima, ne prelazi granice dopuštene komunikacije sa sucima, gleda sebe i svoj posao. I stvara rezultat. Sve to u tridesetogodišnjoj karijeri trenera nije mu bilo dovoljno da se približi krugu kandidata za izborničko mjesto iako mnogi od njega imaju što za naučiti.

Jednako tako bilo je i na press konferenciji nakon prolaska Zadra u finale HT Premijer lige i uvjerljive pobjede njegove momčadi 70:85. Sve lovorike idu igračima, komentar utakmice precizno ukazuje na elemente igre koji su presudili, s respektom govori o protivniku te težište priče polako prebacuje na finale.

'Odigrali smo odličnu utakmicu i čestitam svojim igračima. Morali smo odigrati koncentrirano u obrani, pripaziti na njihove šutere te ostvariti dominaciju u skoku. Da smo pritom bili uspješni pokazuje broj osvojenih lopti i skokova u napadu. Stvarno smo u tim elementima dominirali, a onda dođe i sigurnost u šutu. Cibona je očito imala određenih problema u svom kadru, što nam je u neku ruku olakšalo posao. Zahvaljujem publici što nas je došla pozdraviti, a nakon jednog dana odmora, krećemo s pripremama za finale.'