TRENER KK ZADAR

Jusup iskreno: U hrvatskoj košarci zanima me samo jedna pozicija, ali očito je...

09.02.2024 u 12:24

Bionic
Reading

Početkom tjedna Jasmin Repeša, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, predložio je kandidate za ponovno formiranje Stručnog savjeta za mušku košarku, za koje je kazao kako imaju košarkaško ime i prezime i istovremeno tu žele i biti

Članovi Upravnog odboda HKS-a jednoglasno su izglasali Stručni savjet kojega čine: Josip Sesar, Slaven Rimac, Damir Mulaomerović, Velimir Perasović, Dražen Anzulović, Žan Tabak, Veljko Mršić, Tomislav Mijatović, Dario Gjergja, Davor Kus, Rok Stipčević i Krunoslav Simon.

Logično je bilo zapitati se zašto na tom popisu nema i najboljeg trenera na domaćoj košarkaškoj sceni Danijela Jusupa.

Evo što je o toj temi za zadarski sportski portal Sport 023 kazao sam trener aktualnog prvaka Hrvatske.

'Bio sam u kontaktu s Jasminom Repešom i on je htio da budem član Stručnog savjeta. Međutim, zahvalio sam mu se na tome što me se uopće sjetio i odbio sam tu ponudu', rekao je Jusup pa dodao.

'U ovom trenutku se doista ne vidim na toj poziciji. Mene u hrvatskoj košarci zanima samo jedna pozicija, međutim, očito tu jednu već dugo godina ne mogu dobiti. U Stručnom savjetu sam bio već nekoliko puta, tako da jednostavno ne vidim što bih ja tu mogao drastično promijeniti',  istaknuo je trener Zadra.

Jasno je da je Jusup aludirao na poziciju izbornika seniorske reprezentacije, na kojoj je trenutačno Josip Sesar, trener Dinama, današnjeg Zadrovog protivnika u prvenstvu Hrvatske. Večerašnja utakmica u Krešinom domu, koja počinje u 17 sati, svakako će biti zanimljiva i s trenerskog aspekta.

Standings provided by Sofascore