ĆOSIĆU U ČAST

Jusuf Nurkić ispravio propust Zadrana, legenda će dobiti svoje igralište

02.07.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić odlučio je gradu Zadru pokloniti košarkaško igralište u čast legendarnog košarkaša Krešimira Ćosića.

Rođeni Zagrepčanin Krešimir Krešo Ćosić, koji je dubok trag ostavio u momčadi Zadra s kojim je osvojio tri naslova prvaka (bivše) Jugoslavije, nema košarkaško igralište u svoju čast u gradu Zadru.

To se nije dopalo Jusufu Nurkiću. Reprezentativac BiH otkrio je kako već dugo pokušava realizirati svoju ideju, a na društvenim mrežama ove je nedjelje objavio da konačno ima suglasnost.

'Moji Zadrani... Kako u Zadru nema službeno košarkaško igralište po imenu Krešimira Ćosića, moja želja je bila da to promijenim i konačno imamo dogovor. Poklonit ću košarkaško igralište za djecu gradu Zadru u čast velikog Kreše Ćosića. Drago mi je da sam uz koordinaciju divnih ljudi uspio doći do realizacije', napisao je Nurkić na Facebook profilu.

Nurkić je otkrio i da je poznata lokacija na kojoj će se graditi igralište, a to je mjesto poznatije kao 'pet nebodera u Zadru'.

Inače, Nurkić nikada nije skrivao svoju ljubav prema ovom gradu, kao ni prema KK Zadar. U klubu je proveo jedan kraći dio karijere, a gotovo svake godine ljetuje u ovoj jadranskoj destinaciji.