FOTOGRAFIJE SVE GOVORE

Jurica Žuža nakon 20 sezona odlučio se za igračku mirovinu

05.05.2016 u 14:36

Bionic
Reading

Simpatičnom objavom na Facebooku bivši košarkaš Zadra Jurica Žuža odlučio je u 37. godini života obavijesitti sve svoje prijatelje kako je završio igračku karijeru

Kako piše specijalizirani košarkaški portal s-event.hr Jurica Žuža donio je konačnu odluku. Nakon 20 godina ostavlja se aktivnog igranja košarke.

'I službeno sam spreman za sljedeći korak. Hvala vam svima na podršci', napisao je Žuža na svom Facebook profilu.

Svoju posljednju utakmicu odigrao je sinoć u dresu litavskog Lietkabelisa koji je poražen kod Lietevus Rytasa 83-78. Domaćini su s 3-0 prošli u polufinale doigravanja za naslov prvaka.

Žuža je postigao posljednji koš na utakmici i tako se oprostio od aktivnog igranja.

Karijera:


Nakon dviju sezona provedenih u matičnom klubu (i osvojenog Kupa Krešimira Ćosića 1998.), igrao je u Slavonskom Brodu pa opet u Zadru, zatim u Karlovcu, nakon čega je stigla ponuda grčkog Iraklia. Uslijedila je epizoda u velikom Panathinaikosu, s kojim je osvojio prvenstvo Grčke, nakon čega je igrao za Ionikos, Rimini pa dvije i pol sezone za Cibonu (dvaput prvak Hrvatske), zatim grčki Rethymno, ukrajinsku Poltavu i Krivbasket, da bi u sezoni 2010./11. ponovno nakratko odjenuo dres Zadra. Potom je otišao u Tofas iz Burse pa Trabzonspor, s kojim je osvojio tursku drugu ligu, zatim Al-Rayyan iz Dohe i u Lietkabelis.

S juniorskom reprezentacijom Hrvatske 1996. godine bio je prvak Europe.