LOKOMOTIVIN KADAR

Jurčić na pripreme vodi dvojicu juniora

22.12.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Dinamova prozivka bit će obavljena 12. siječnja, a među Jurčićevim uzdanicama za novu polusezonu naći će se i dvojica mladića koji su nakon Dinamove škole seniorski put započeli u Lokomotivi

Kako je i dao naznačiti tijekom jeseni, Dinamov strateg odlučio se za Domagoja Antolića i Šimu Vrsaljka. Dvojac je ukus struke zadovoljio igrajući za Lokomotivu i pred njima je borba za sastav u matičnom jatu.

Antolić je već bio u kadru tijekom proljeća 2008. godine kada je upisao pet prvoligaških nastupa. Ipak, konkurencija u veznom redu bila je prevelika i mladić rođen u lipnju 1990. poslan je na kaljenje. Početkom 2009. bio je među sedmoricom mladih igrača koji su potpisali dugogodišnje profesionalne ugovore s Dinamom i sada s bolje startne pozicije kreće u novu epizodu.

Među tom sedmoricom najmlađi je bio Šime Vrsaljko, Zadranin rođen u listopadu 1992. On je kontinuirano igrao u dvije godine starijoj konkurenciji, a prvi međunarodni interesenti (bilo je poziva i iz Premiershipa) javili su se i prije njegovog seniorskog debija. Prošlu polusezonu odigrao je za Lokomotivu i spreman je za borbu.

Obojica su školovani za vezni red, no riječ je o različitim tipovima univerzalaca. Antolić je najbolji kao polušpica, no odgovara mu bilo koja pozicija u veznom redu. Vrsaljko je, pak, zadužen za drugu polovinu terena. Školovao se za zadnjeg veznog, ali je u Lokomotivi većinom pokrivao poziciju desnog beka. Njihov dosadašnji trener Roy Ferenčina ne sumnja, dečki su spremni za borbu za prvi sastav.