dinamo ima potencijala

Jurčević objasnio zašto je optimist uoči Kup dvoboja s Rijekom

03.04.2018 u 20:36

Bionic
Reading

Unatoč kiksu protiv Intera u Zaprešiću trener Dinama Nikola Jurčević ističe da je optimist uoči polufinala Kupa protiv Rijeke, koji se igra u srijedu u Maksimiru (17.30 sati).

'Iako smo u subotu u prvenstvu kiksali u Zaprešiću (0-0), ja sam optimist i vjerujem da možemo proći u finale. Čeka nas velika utakmica, za nas najvažnija u ovom trenutku. Motiva ima puno, jer Rijeka je aktualni prvak i osvajač kupa. Rijeka je u zadnjih nekoliko godina momčad s europskim pedigreom, koja je odigrala puno ovakvih utakmica. No, mi smo spremni i motivirani, i sa velikom željom čekamo utakmicu', kazao je u utorak trener Dinama Nikola Jurčević.

  • +17
Rijeka - Dinamo 23. kolo, 7. ožujka 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U posljednjem međusobnom dvoboju Rijeka je početkom ožujka na Rujevici pobijedila Dinamo sa 4-1. Tjedan dana nakon toga Marija Cvitanovića je na trenerskoj klupi zamijenio Nikola Jurčević.

'U tom susretu Rijeka je iskoristila sve naše greške. No, ja sam uvjeren da moja momčad ima potencijala da igra puno bolje. Rijeka je posebno opasna iz kontranapada, a na nama je da nametnemo svoju igru. Također, siguran sam da je Rijeka dobar mamac za publiku i da će sutra u Maksimiru biti barem deset tisuća navijača, a u takvom ambijentu je puno lakše igrati', dodao je Jurčević.

Rijeka - Dinamo 4:1 (22. kolo 2017./18., 8.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Već ranije plasman u finale Kupa, koje je na rasporedu 23. svibnja u Vinkovcima, izborio je Hajduk, koji je eliminirao Lokomotivu nakon boljeg izvođenja penala.