EBYSL LIGA

Juniori Medveščaka protiv austrijskog KAC-a za doigravanje

06.02.2015 u 13:49

Bionic
Reading

Juniori zagrebačkog Medveščaka već mjesecima postižu fenomenalne rezultate u juniorskoj austrijskoj ligi, EBYSL-u

U 38 odigranih utakmica pobijedili su čak 24, osvojili 70 bodova te se već mjesecima nalaze na drugom mjestu Skupine A, a mladi Ivan Janković treći je strijelac lige sa 30 postignutih golova u 36 utakmica.
Nakon što su u nedjelju u Salzburgu svladali domaći Red Bull sa 6:3, ovaj vikend ih u subotu očekuje gostovanje u Linzu te već u nedjelju na domaćem ledu na zagrebačkom Velesajmu utakmica sa vječitim rivalima, KAC-om iz Klagenfurta, koji im je, uz Villach i Olimpiju jedan od direktnih konkurenata u borbi za doigravanje. Medvjedi i KAC-eri su se ove sezone susreli tri puta, a od ta tri puta Medvjedi su dvaput izašli kao pobjednici. U Klagenfurtu su slavili 4:5 nakon izvođenja kaznenih udaraca, a u Zagrebu sredinom siječnja s visokih 6:0.

'Da nam je netko prije početka sezone rekao da ćemo biti drugi, ne bismo mu vjerovali. Ali kako je sezona krenula i kada smo počeli pobjeđivati, vidjeli smo da možemo igrati sa svakom momčadi i da smo ravnopravni pa čak i bolji od dosta njih. No, sada počinje najžešća borba, svi odjednom najbolje i najgrublje igraju. Trudit ćemo se zadržati ovo drugo mjesto i time si osigurati prednost domaćeg leda u četvrtfinalu', prokomentirao je najbolji asistent momčadi te prošlogodišnji član Medveščakove KHL selekcije Marko Šakić nadodavši:

'Ova se momčad jako dugo poznaje i postoji velika kemija između igrača. Puno nas već dugi niz godina igra zajedno i znamo se na ledu pronaći i na slijepo, a i mislim da igramo jako dobro tehnički i borbeno. Kada se sve to skupi, to što svi drugi treniraju dva, tri puta više od nas, mi nadoknadimo nekim drugim stvarima.'

Utakmica u nedjelju, 8. veljače u 17:15 sati na zagrebačkom klizalištu Velesajam dočekuje EC-KAC, a juniore će doći podržati i Medveščakova KHL selekcija koja već u utorak odlazi na osmodnevnu turneju u Rusiju.

Ulaz na utakmicu je slobodan, a mladim Medvjedima je u postizanju novih uspjeha svaka pomoć potrebna!

Odlične brojke koje prate Medveščakovu juniorsku momčad ove sezone možete pronaći na infografici u prilogu.