bijelima peti kup

Junaci Rijeke složni: Nakon svega što smo proživjeli ove godine, nije moglo bolje

22.05.2019 u 20:54

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u finalu hrvatskog nogometnog kupa svladali su Dinamo 3:1 i po peti put uzeli ovaj trofej. No, uoči finala svi su favorizirali 'modre', pa je ova pobjeda Rijeke još vrednija

Posve zasluženo Rijeka je na pulskom stadionu Aldo Drosina digla pehar pobjednika hrvatskog kupa. Taktički vrhunski vođena momčad Rijeke od strane Igora Bišćana u prvom je dijelu povela 2:0, a među junacima momčadi s Kantride bili su i strijelci dva gola - Antonio Čolak i Zoran Kvržić.

>> Senzacionalna Rijeka uzela Kup! Simon Sluga junak Bišćanove momčadi

'Zasluženo smo uzeli ovaj trofej, ostavili smo srce na terenu i sada se možemo prepustit islavlju. Naravno, i zahvaliti navijačima', rekao je Čolak, strijelac prvog gola za Rijeku.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je Dinamo pritisnuo na početku drugog dijela, to igračima Rijeke nije bilo iznenađenje.

'To je bio dio našeg plana. Stali smo u blok, čekali smo naše prigode. Istina, u drugom poluvremenu je Dinamo bio još bolji, ali mi smo se hrabro branili i što je još važnije, i zabili tri gola. Jednostavno, nakon svega što smo proživjeli ove godine, bolje od ovoga ne može'.

Nakon Čolaka svoje je viđenje dao i kapetan momčadi, asistent kod drugog gola, ali i autor, prekrasnog, trećeg, Zoran Kvržić.

'Branili smo se, ali znali smo što hoćemo, da želimo osvojiti. Kod 2:1, kad su imali penal, nije bio ugodan osjećaj. Dinamo je dominirao, ali smo se znali postaviti'.

  • +10
Navijači na finalu Kupa Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL