kvalifikacije za euro

Deschamps u reprezentaciju vratio napadača kojeg je ignorirao još od 2017. godine

31.05.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Napadači Christopher Nkunku i Ousmane Dembele vraćaju se u francusku reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Gibraltara i Grčke 16. i 19. lipnja, otkrio je popis kojeg je u srijedu objavio izbornik Didier Deschamps

Jedan od najboljih strijelaca Bundeslige Christopher Nkunku propustio je Svjetsko prvenstvo u Katru zbog ozljede, a onda se opet ozlijedio u ožujku prilikom prethodnog okupljanja reprezentacije.

Ousmane Dembele također je bio odsutan zbog ozljede prije tri mjeseca kada je reprezentacija Francuske započela svoj kvalifikacijski put za Euro s dvije pobjede - protiv Nizozemske (4:0) i Irske (1:0).

U reprezentaciju se vraća i branič Monaca Axel Disasi, koji mijenja Arsenalovog Williama Salibea, kao što je već učinio u ožujku.

U momčad se vraća i branič Real Madrida Ferland Mendy koji nije bio u reprezentaciji od 25. rujna 2022. i zadnje utakmice izgubljene u Danskoj (0:2).

U napadu su Marcus Thuram kao i veteran Olivier Giroud (36), najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacje (53 gola), ali igrač Lyona Alexandre Lacazette (32), koji je zadnji put u reprezentaciju pozvan još 2017. godine.

Francuska igra protiv Gibraltara 16. lipnja u Faru (Portugal), a onda dočekuje Grčku na Stade de Franceu 19. lipnja.