VATERPOLO

Jug potopio Jadrana i izborio majstoricu Prvenstva Hrvatske

09.05.2023 u 21:17

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja svladali su u Dubrovniku splitski Jadran 13-6 (2-1, 5-1, 3-2, 3-2) te je time finalna serija za prvaka Hrvatske izjednačena na 2-2.

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja svladali su u Dubrovniku splitski Jadran 13-6 (2-1, 5-1, 3-2, 3-2) te je time finalna serija za prvaka Hrvatske izjednačena na 2-2.

O prvaku će tako odlučivati posljednja, peta utakmica koja će se odigrati u Splitu, iduće srijede 17. svibnja.

Na samom početku se igralo prilično tvrdo te su vratari i obrane dobivale mnogo više duela nego li suparnički napadi. Nakon uvodnih osam minuta dubrovački sastav je imao minimalnu prednost od 2-1 nakon golova Žuvele i Lazića.

Početkom druge dionice raspucao se Maro Joković koji je postigao dva pogotka u nizu za 4-2 Juga AO, a potom je još jedan dodao Kržić te dva Toni Mozara za velikih 7-2 domaće momčadi i prvo veće rezultatsko odvajanje na susretu.

Jadran se silno mučio u drugoj četvrtini u napadu. Osim što je sve bolje branio domaći vratar Popadić, nekoliko puta su Splićani pogađali i okvir vrata, a jedini gostujući strijelac u drugoj dionici bio je Dužević. Nakon dvije četvrtine Jadran je imao samo jednog iskorištenog igrača više iz šest pokušaja.

U trećoj četvrtini Jadran je odigrao ravnopravnije, ali ni to mu nije pomoglo da vrati dramatiku u ovaj susret. Čak štoviše, krajem tog dijela igre novi je pogodak dao Joković i Jug AO je otišao na plus od šest golova (10-4). Posljednjih osam minuta bili su formalnost te su i Splićani odustali od lova na čudesni preokret.

Tri gola za Jug AO je dao Maro Joković, dok su po dva postigli Kakaris, Lazić, Kržić i Mozara. Domaći vratar Popadić je imao 14 obrana. Kod Jadrana je prvi strijelac bio Zvonimir Butić s dva pogotka.

Tako će o prvaku Hrvatske odlučivati posljednja, peta utakmica koja se igra u Splitu 17. svibnja. Svaka je momčad dosad pobjeđivala u domaćim susretima. Jug AO traži put od osamnaeste titule prvaka, dok Jadran lovi premijerni naslov prvaka Hrvatske. Jadranu je ovo šesto finale koje igra, ali još ni jednom nije bio slavljenik.

PH vaterpolisti, finalna serija (četvrta utakmica):

Jug Adriatic osiguranje - Jadran 13-6 (serija je izjednačena na 2-2)