MINISTAR UOČI SMJENE

Jovanović: Nadam se da HNS neće preuzeti marionete

04.07.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Dan uoči smjene na vrhu Hrvatskog nogometnog saveza ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zaželio je da novo vodstvo radi u interesu nogometa i da ne slušaju 'savjete odozgo'

U četvrtak će nakon gotovo 14 godina Vlatko Marković sići s trona hrvatskog nogometa, a zamijenit će ga proslavljeni centarfor bez upravljačkog iskustva Davor Šuker uz asistenciju Damira Vrbanovića. Ministar Jovanović nije izbjegao temu koja mu je bila najveći predizborni forte.

'Nadam se da će novi saziv na čelu HNS-a raditi u interesu hrvatskog nogometa, a posebno želim da ne budu marionete koje će raditi po nečijim nalozima', kazao je ministar i dodao da nema ovlasti za kadroviranje u savezima te završava ovu temu.

'Je li ovo istinska promjena? To će pokazati vrijeme, a prvenstveno će ovisiti o samim ljudima koji preuzmu 'nogometnu vlast' i načinu na koji će shvatiti svoju novu funkciju.'

Tijekom ljeta nastavio se i problem huliganizma na nogometnim utakmicama hrvatskih klubova i reprezentacije. Ministra najavljuje širi sastanak koji bi trebao iznjedriti rješenje.

'Planiramo korodiniranu akciju našeg s ministarstvima unutarnjih poslova i uprave. Zajednički ćemo pronaći pravni okvir za suočavanje s ovim problemom, ali nećemo tolerirati ponašanje navijača koji pozivaju na mržnju. Bilo rasnu, nacionalnu, regionalnu... Znat ćemo tome stati na kraj', poručio je Željko Jovanović.