ZNATE LI KOME?

Joško Gvardiol uvjerljivo je najskuplji hrvatski igrač, ali dvojici Vatrenih cijena je na SP-u porasla puno više

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.12.2022 07:19
  • Objavljeno 24.12.2022 u 07:19
Bionic
Reading

Najveća nogometna pozornica, odnosno svjetsko prvenstvo u Katru, potvrdilo je veliku vrijednost hrvatskog nogometa. Točnije, naših igrača. Jer svi znamo kakav je značaj Luke Modrića u najvećem europskom klubu, madridskom Realu. Ili koliko se cijeni Ivana Perišića, pa Marcela Brozovića i Matea Kovačića. No, sada su svi ostali u 'sjeni' 20-godišnjaka sa zagrebačke Trešnjevke, Joška Gvardiola

Kako to obično biva, portal koji se bavi tržišnom vrijednošću nogometaša nakon svjetskog prvenstva objavio je osvježene podatke.

I prema tom izvoru, inače vrlo relevantnom, najskuplji hrvatski nogometaš (ne trenutno, nego u povijesti) jest Joško Gvardiol, čija je vrijednost sada procijenjena na 75 milijuna eura.

Naravno, to ne znači da će ga RB Leipzig prodati za taj iznos, jer on će biti kudikamo viši, pošto na vrata ovog njemačkog kluba kucaju europski velikani te već sada bacaju ponude veće od 100 milijuna eura.

Zanimljivo, prije nešto više od mjesec dana, točnije 9. studenog, Gvardiol je prema istom izvoru vrijedio 'samo' 60 milijuna eura. Dakle, 'poskupio' je za 15 posto.

Od preostalih 25 hrvatskih reprezentativaca koji su sudjelovali u osvajanju svjetske bronce, cijena je porasla i Josipu Juranoviću. Desni bek Celtica prije mjesec dana 'vrijedio' je 6,5 milijuna eura, a sada mu se cijena popela na devet milijuna, što je skok od 38,5 posto

No, najveći skok u postotku doživio je Dinamov golman Dominik Livaković, kojeg su mnogi vidjeli kao najboljeg vratara turnira.

Popularni 'Livi' sada prema Transfermarku vrijedi 14 milijuna eura, dok je uoči turnira vrijedio 8,5 milijuna eura.

Prema tome, njegovo 'poskupljenje' doseže skoro 60 posto.

Zanimljivo je i to što je u svibnju 2021. godine Livaković vrijedio više nego sada. Tada su ga na Transfermarktu procijenili na 15 milijuna eura.

A koliko vrijede ostali hrvatski reprezentativci pogledajte OVDJE.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
  • +72
Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal