Težak zadatak

Joško Gvardiol odabrao idealnih 11 Hrvata iz Premier lige; evo koji su Vatreni otpali

12.09.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Joško Gvardiol, najskuplji branič na svijetu koji je nedavno postao novi igrač Manchester Cityja, dobio je zanimljiv zadatak od svog kluba

Uoči okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, koju se čekale kvalifikacijske utakmice protiv Latvije i Armenije, 21-godišnji stoper Joško Gvardiol dobio je od ljudi koji se brinu o društvenim mrežama u Manchester Cityju jako težak zadatak.

Trebao je složiti idealnu postavu sastavljenu od Hrvata koji su kroz povijest nastupali u engleskoj Premier ligi. Dobio je popis od ukupno 29 hrvatskih igrača koji su igrali u Premier ligi, a ujedno je dobio zadatak odabrati 'svojih idealnih 11'.

Tako se u videu koji je na platformi X objavio Manchester City može vidjeti kako je za golmana odabrao Lovru Kalinića. Oni stariji ljubitelji nogometa možda bi postavili Ivana Katalinića, a netko bi se sjetio recimo Stipe Pletikose, ali to je naravno stvar ukusa.

Kad je zadnja linija u pitanju, odlučio se za Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluku (naglasio je da mu je trener u reprezentaciji i da sluša njegove savjete, op.a.) i Slavena Bilića, a 'sramežljivo' je među taj trio ubacio i sebe na lijevu stranu, uz dodatak kako je 'to igrao u mladim danima'. Na ponuđenoj listi je bio i Igor Štimac

Što se veznog reda tiče, odlučio se za igrače iz 'nove ere', a to su Mateo Kovačić, Niko Kranjčar i Luka Modrić. No na listi je imao i velikane Vatrenih kao što su Robert Prosinečki ili Aljoša Asanović.

Što se napada tiče, odlučio se za tri igrača, a to su Nikica Jelavić, Ivan Perišić i Davor Šuker.

Za Alena Bokšića - koji je kratko bio rekorder lige po visini plaće - na tom Gvardiolovom popisu nije bilo mjesta, a u ponudi je bio i Mario Stanić, jedan od najsvestranijih igrača koji su igrali za Chelsea.

Još su na velikom popisu bili Eduardo da Silva, Nikola Vlašić, Igor Bišćan, Nikola Kalinić, Ivan Klasnić, Mladen Petrić... ali mjesta je bilo samo za njih 11.

Na kraju je, kad je posložio momčad, rekao:

'Definitivno bismo osvojili Premier ligu, možda čak i trostruku krunu', kazao je nasmijani Gvardiol, dodavši:

'Možda bismo imali malo problema na lijevom strani, gdje smo Perišić i ja, ha, ha', dodao je dobro raspoloženi Joško.

Na pitanje koja je tajna uspjeha tako male zemlje kao što je Hrvatska, Gvardiol je rekao:

'Stvarno je nevjerojatno što je Hrvatska napravila 2018. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te također četiri godine kasnije u Katru', kazao je Joško, dodavši što je tajna uspjeha:

'Zajedništvo! Uvijek se držimo skupa i vjerujemo jedan drugome na terenu.'

IDEALNIH 11 HRVATA U POVIJESTI Premier lige by Joško Gvardiol

  • Lovre Kalinić - Joško Gvardiol Dejan Lovren, Slaven Bilić, Vedran Ćorluka - Mateo Kovačić, Niko Kranjčar, Luka Modrić - Ivan Perišić, Nikica Jelavić, Davor Šuker
Standings provided by Sofascore