Akcija Euro

Josip Juranović otkrio u kakvom je odnosu s glavnim konkurentom u reprezentaciji Šimom Vrsaljkom, a ona iskreno progovorio o Englezima

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 28.05.2021 18:04
  • Objavljeno 28.05.2021 u 18:04
Bionic
Reading

Josip Juranović najavio je nadolazeći Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija se priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u nogometu. Zlatko Dalić okupio je gotovo sve reprezentativce i krenula je akcija Euro, a novo veliko natjecanje hrvatske najavio je Josip Juranović koji je među Vatrene došao kao prvak Poljske s varšavskom Legijom. Ove je sezone taj naslov prvaka oplemenio s osam asistencija i dva gola, a sada je spreman za izazove u dresu reprezentacije.

'Drago mi je da sam ovdje. Poljska liga je jako fizički zahtjevna i dosta toga se bazira na trci. Hrvatska i Poljska liga su podjednake, no u Hrvatskoj je više talenata. Zadovoljan sam sezonom u Poljskoj. Odigrao sam malo utakmica, a imam osam asistencija i dva gola. Mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih sezona', rekao je Juranović pa se osvrnuo na poziv u reprezentaciju:

'Živim san svakog dječaka. Nastupit ću za reprezentaciju na ovako velikom natjecanju. Jedva čekam i pun sam optimizma. Naša snaga je u kolektivu. Cijelo vrijeme smo svi zajedno. Pozitivni smo. Atmosfera je jako dobra i nadam se da će tako biti do kraja', rekao je Juranović.

Prvi desni bek Hrvatske je Šime Vrsaljko, ali on je u zadnje vrijeme muku mučio s ozljedama i pitanje je hoće li biti spreman igrati u svakoj utakmici. Juranović kaže kako je spreman uskočiti u njegove kopačke.

'Izbornik je tu da odluči. Drago mi je da je Šime s nama. On je pozitivni duh naše svlačionice. Pričam s njim cijelo vrijeme, posebno o našoj poziciji. Daje mi jako puno savjeta. Uvijek ću dati sve od sebe. Vidjet ćemo sve tijekom priprema i utakmica, ali napravit ću sve što se od mene očekuje', kaže Juranović pa dodaje kako će obrana biti na visokoj razini:

'Bit ćemo dugo zajedno. Cijela obrambena linija stalno međusobno priča i mislim da ćemo u tom segmentu biti jako dobri na Euru.' Prvi protivnik na otvaranju skupine je Engleska koja je i jedan od favorita za osvajanje Eura. 'Kad pogledam s kim igram, odmah mi je lakše. Sve su to jako dobre reprezentacije, a posebno Englezi koji će nam se htjeti i osvetiti. No, trebamo gledati samo sebe i tako možemo otići dalje', zaključio je Juranović.

Izvor: tportal.hr / Autor: HNS
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal