NOVCA NA BACANJE

Jose Mourinho u pregovorima koji su šokirali baš sve; hoće li zbog milijuna otići u nogometnu egzotiku?

06.07.2019 u 07:52

Bionic
Reading

Nevjerojatna vijest dolazi iz engleskih medija, Josea Mourinha se dovodi u vezu s preuzimanjem kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea

Tek što je izazvao pomutnju u Italiji izjavom da bi se mogao vratiti u Serie A, u vezi portugalskog stručnjaka pojavila se senzacionalnija vijest.

Naime, The Telegraph tvrdi kako je Mourinho u pregovorima s najbogatijim čovjekom Kine Hui Ka Yanom oko preuzimanja Guangzhou Evergrandea, kluba koji je prošle sezone završio kao drugi, ali je prije toga sedam godina u nizu bio vladar elitnog razreda kineskog nogometa – Superlige.

Trenutačni trener Guangzhou Evergrandea je Fabio Cannavaro, ali po svemu sudeći Kinezi traže promjene. Isto tako Mourinho bi prihvaćanjem posla u kineskom prvoligašu dobio ponudu da istodobno vodi i nacionalnu vrstu ove ogromne zemlje koja s reprezentacijom nikako da napravi potreban iskorak.

  • +16
Jose Mourinho - nogometni trener Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Mourinho je bez posla od prosinca kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu, a par puta je rekao kako ga zanima samo klub u Europi s kojim bi bio konkurentan osvajati trofeje kako u domaćem prvenstvu pa tako i u Uefinim natjecanjima.

No možda se zbog ponude iz Kine predomisli. Nije poznato s koliko milijuna eura ga mami Hui Ka Yan na potpis, no ovaj milijarder je na čelu Evergrande grupacije koja vrijedi 33 milijarde funti.