ZANIMLJIV OPIS

Bivši njemački golgeter komentirao promjene u Milanu, a posebno se dotakao Bobana: Kad on govori...

05.07.2019 u 12:25

Bionic
Reading

Bivši njemački reprezentativac Oliver Bierhoff, koji je nekada nosio dres Milana, u razgovoru za Gazzettu dello Sport prokomentirao je promjene koje su se dogodile u posrnulom talijanskom velikanu

Podsjećamo, novi trener AC Milana postao je Marco Giampaolo, generalni direktor Paolo Maldini, sportski direktor Frederico Massara, a naš Zvonimir Boban također je predstavljen kao veliko pojačanje 'crveno-crnih'. Službeno je došao na mjesto šefa nogometnih operacija ili preciznije - funkcije slične mjestu sportskog direktora (Chief Football Officer).

'Maldini i Boban? Oni su sjajan tandem, jer su različiti. Tako je bilo i dok smo igrali nogomet, Zvone je uvijek bio čvrst, gotovo agresivan u branjenju svojih mišljenja, jasno je izražavao svoje ideje. S druge strane kod Paola je zrelost bila glavna kvaliteta, on je svima bio uzor', rekao je Bierhoff.

Inače, Bierhoff je osim po svojim napadačkim sposobnostima u hrvatskoj javnosti poznat i kao osoba koja je oženila Klaru Szalatny, ženu koja je vozila automobil kada je smrtno stradao Dražen Petrović.

AC Milan - Bologna, 35. kolo Serie A, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U svakom klubu mora biti netko tko razumije nogomet kao njih dvojica. To klubu daje identitet. Oni su navikli živjeti s pritiskom, jer su s time bili suočeni kroz cijelu karijeru. Paolo i Zvone su različiti, ali zajedno su jako snažni. Također, ako si nogometaš i jedan od njih ti nešto govori, onda slušaš.'