nestali za 120 sekundi

Jose Mourinho na rubu otkaza; Tottenham na Old Traffordu razbio nemoćni United

27.08.2018 u 23:26

Bionic
Reading

U derbiju 3. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham Hotspur je kao gost na Old Traffordu svladao Manchester United s uvjerljivih 3:0...

Jose Mourinho je pod pritiskom rezultata morao napraviti neke promjene u momčadi, pa je tako Alexis Sanchez završio na klupi, a u momčad se vratio tek oporavljeni Nemanja Matić. No, već na samom početku sezone posrnulom Unitedu ni to nije pomoglo...

Iako, United je bio nešto bolji u prvom dijelu utakmice. Tottenham se mučio da dođe do gola De Gee, dok je Manchester United imao nekoliko opasnih situacija pred golom 'spursa'. Najbolju priliku je imao Romelu Lukaku koji je u 17. minuti svladao golmana gostiju, ali je njegov šut otišao malo pored stative. U 33. minuti zaprijetio je i Paul Pogba, ali je Hugo Lloris je sjajno obranio taj pokušaj.

A onda u nastavku Tottenham u samo dvije minute zabija dva brza gola. Prvo je u 50. minuti Trippier sjajno ubacio iz kornera, a Harry Kane pogodio za vodstvo gostiju, dok je dvije minute kasnije Lucas Moura nakon dodavanja Christiana Eriksena povisio prednost Tottenhama na 2:0. Lucas Moura je u 84. minuti svojim drugim golom samo potvrdio uspjeh gostiju iz Londona.

Krenuo je United u samoj završnici u totalnu ofenzivnu ne bi li izbjegao poraz. Pokušao je Alexis Sanchez, prijetio je i Luke Shaw, ali ovaj United jednostavno - barem za sada - nema kapacitet za velike stvari. A to 'nešto' ima Tottenham koji je u 84. minuti nakon brze kontre potvrdio pobjedu. Asistencija Kanea i sjajna realizacija Lucasa Moure potopile su sve ambicije domaćina.

  • +10
FA kup, Manchester United - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ujedno je Tottenham ovom više nego zasluženom pobjedom 'pogurao' Josea Mourinha prema ponoru otkaza jer čelnici Uniteda sigurno neće tolerirati ovakve rezultate 'crvenih vragova'.

Tottenham je ovom pobjedom zadržao stopostotni učinak te se pridružio Liverpoolu, Chelseaju i Watfordu na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dok je Manchester United tek 13. sa samo tri osvojena boda.