TRESE SE STOLICA

Jose Mourinho je pred otkazom, ali zbog zanimljivog ugovora takav scenarij razlog je za brigu Tottenhama, a ne kontroverznog Portugalca

16.02.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Jose Mourinho nije napravio pomak s Tottenhamom i sve su glasnija nagađanja kako bi mogao dobiti otkaz, no to njega ne treba previše zabrinjavati

Portugalac je ugovor sa 'Spursima' potpisao u studenom 2019. u trajanju do ljeta 2023., no Tottenham nije ni blizu onima najboljima. Londonski klub je trenutačno u Premiershipu na devetom mjestu pa glavni cilj, a to je osvajanje prvog trofeja poslije 2008. i Liga kupa, ne izgleda lako ostvariv.

Mourinho tako nije oporavdao svoju ogromnu plaću koja je dvostruko veća od njegovog prethodnika Mauricija Pochettina, čak 15 milijuna funti, a ono što je najgore za Tottenham je da se ne mogu ni jefitno rješiti kontroverznog Portugalca.

Naime, kako saznaju engleski mediji, u njegovom ugovoru ne postoji klauzula o ranijem prekidu odnosno ukoliko bi Mourinho dobio otkaz Tottenham bi mu morao isplatiti cijeli iznos ugovora što je velika lova. Zato trofejni Portugalac ne treba biti previše zabrinut ako ostane bez posla, jer će se utješiti milijunima.

  • +4
Manchester City - Tottenham, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Tim Keeton / POOL

A da dobro zna naplatiti prijevremene raskide pokazao je u slučaju Chelsea, gradskog rivala Tottenhama. 'Special One' je dva puta prisilno odlazio te su on i njegovi suradnici za otpremnine ukupno dobili više od 31 milijun funti.