Nakićev novi izazov

Još jedan važan igrač definitivno napustio Cibonu; bivši kapetan Vukova s Tuškanca Veljko Mršić dobio zanimljivo pojačanje

06.07.2022 u 08:41

Bionic
Reading

Španjolski košarkaški prvoligaš Rio Breogan, koji vodi hrvatski trener Veljko Mršić, doveo je iz Cibone 23-godišnjeg Tonija Nakića. Tako se nastavilo osipanje Cibone, kluba kojem prijeti gašenje zbog stečaja i dugova

Toni Nakić, visok 201 centimetar, bio je proglašen najboljim (MVP) igračem finala prvenstva Hrvatske koje je osvojila Cibona. Našao se i na popisu hrvatske reprezentacije, ali nije se mogao priključiti zbog ozljede.

'To je mladi igrač, polivalentan, s velikom perspektivom', naveo je klub iz sjevernog grada Luga u priopćenju objavljenom u utorak.

Nakić je počeo karijeru u Šibeniku gdje je bio od 2014. do 2020. godine, a zatim je prešao u zagrebačku Cibonu. Protekle sezone je u hrvatskom prvenstvu igrao prosječno 24 minute pri čemu je zabijao 8,6 koševa te imao 3,3 skoka.

No, Nakić se dokazao u finalnoj seriji pritiv Zadra kada je svojim šutem za tri poena napravio razliku pa je stoga jasno kako je španjolski klub, koji je ostao bez Džanana Muse, dobio zanimljivo pojačanje.

Mršić, nekadašnji kapetan Cibone koji se nakon igračke karijere posvetio trenerskom poslu, u siječnju je naglo napustio mjesto izbornika Hrvatske te potpisao ugovor s Rio Breoganom do kraja prošle sezone.

Rio Breogan je sezonu završio na 11. mjestu među 18 klubova u Španjolskoj nakon čega je s Mršićem produžio suradnju za dodatnih godinu dana.