grijesi prošlosti

Još jedan skandal u Realu; novi trener nije ni krenuo s poslom, a navijači ga već mrze

30.10.2018 u 16:55

Bionic
Reading

Santiago Solari (42) imenovan je, za sada samo privremenim, trenerom Real Madrida. Argentinac je, među ostalim, u karijeri igrao za Atletico, Real, Inter, River Plate, Penarol... Imao je priliku dijeliti svlačionicu s velikanima, ali samo se jednom nogometašu otvoreno divi. I to mu je najveći grijeh...

'Njegovi golovi djeluju kao potresi, gromovi i hurikani, atmosferski su fenomen. Svaki put kad Leo Messi dobije loptu, zemlja se trese, svi ušute, a protivnički treneri spuštaju glave i stavljaju ruke u džepove, baš kao netko tko je vidio munju i nakon toga grom. Sve zatreperi na nekoliko sekundi i onda se čuje udar...', napisao je još 2012. godine aktualni trener Real Madrida Santiago Solari u jednoj od svojih kolumni u španjolskim dnevnim novinama.

Tada još nije radio kao jedan od trenera u Realu, a sve je pisao prije svega kao nekadašnji uspješni igrač s bogatom klupskom i reprezentativnom karijerom te se iskreno divio sunarodnjaku Leu Messiju. I da, tada mu nitko nije imao razloga zamjeriti njegovu fascinaciju Barceloninom zvijezdom.

No, Solari je 2013. godine započeo trenersku karijeru u omladinskom pogonu Reala, a i dalje je Messija otvoreno dizao u zvijezde.

'Razlika između Lea Messija i Cristiana Ronalda je u nagradi Zlatna lopta. Cristiano je najbolji igrač na svijetu jer Messi igra drugi sport. Njegove igre jednostavno nisu ljudske...', uspoređivao je Solari Messija i Ronalda.

Ove su mu izjave najzagriženiji navijači Reala već 'arhivirali' i samo ga čekaju. Na društvenim mrežama već je krenuo 'rat', oni najradikalniji ne žele mu uopće dati priliku da se dokaže, dok oni malo blažih stavova ipak apeliraju da ga se pusti neka radi svoj posao. Za isprike će se već naći vremena...

  • +3
Barcelona - Real Madrid, 10. kolo Primere, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MARTA PEREZ/EPA

No, Solari je prvu veliku 'pogrešku u koracima' napravio 2016. godine kad je - po tko zna koji put - pričao 'bajke' o Messiju. Ali, tada je bio zaposlenik Reala, trener mlade momčadi.

'Messi je obilježio jednu eru, nažalost po nas, u Barceloni. Volio bih da je bio ovdje u Realu. Mi uvijek želimo imati najbolje igrače. Nažalost, nismo mogli imati Messija iako imamo sjajne igrače', kazao je tada 'opreznim' tonom Solari.

Kako god bilo, jasno je da se Solari s nogometne strane, pa i one nacionalne, divi Leu Messiju. Tu mu se ništa ne može zamjeriti, ali... Navijači kao navijači, ne zaboravljaju, još teže praštaju. Santiago Solari za sada je samo prijelazno rješenje na klupi Reala, ali sa svojim 'grijesima prošlosti' ima još manje kredita od 'ekipe s tribina'.