HITNO IM TREBA

Još jedan hrvatski reprezentativac na radaru Newcastle Uniteda, ali njega ne žele u ljeto već ovog zimskog prijelaznog roka

09.11.2021 u 20:09

Bionic
Reading

Newcastle United je u princu Mohammedu bin Salmanu dobio najbogatijeg vlasnika u povijesti nogometa, ali engleski klub ne može još slaviti, jer treba sačuvati premijerligaški status

'Svrake' su na predzadnjoj poziciji u Premiershipu sa samo pet osvojenih bodova i u zimskom prijelaznom roku mogu se očekivati brojna pojačanja s kojima se prvo želi osigurati ostanak u elitnom društvu.

Novac više nije problem u Newcastleu, ali treba dočekati nove igrače u klubu, a pri tome ne previše zaostati za zonom spasa u Premiershipu, što neće biti lako.

Puno imena se spominje kao mogući spasitelji 'Svraka', a naravno da nije moglo proći bez hrvatskih nogometaša. Prvo se pisalo kako je Newcastle zainteresiran za Luku Modrića (Real) i Marcela Borozovića (Inter) kojima na kraju sezone istječu ugovori, ali ti transferi su se dovodili u vezu sa sljedećim ljetnim prijelaznim rokom dok ovaj engleski klub mora dovesti igrače već u siječnju.

  • +3
Crystal Palace - Newcastle United, Premiership, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

A za taj prijelazni rok spominje se jedan drugi hrvatski reprezentativac. Naime, novi trener Eddie Howe želi pojačati obranu, drugu najgoru u cijelom prvenstvu, a njegova želja je Duje Ćaleta-Car koji je u Marseilleu.

Za hrvatskog stopera zainteresiran je navodno i West Ham. Inače, Ćaleta-Car se prošle godine dovodio i u vezu s Liverpoolom, ali taj prelazak se nije realizirao.