OVO JE SKOK?

Jokić je jedan od najboljih i najinteligentnijih košarkaša na svijetu. Treba li mu ovo?

31.10.2023 u 09:32

Bionic
Reading

NBA liga robuje statistici i rekordima, gura u drugi plan ljepotu košarkaške igre i natjecateljski naboj, a u prvi gura pojedince koji se ne bore s protivnikom nego utrkuju s rekordima. U ovom slučaju Jokić je najmanje kriv

Nažalost, Jokić je dio NBA lige, a NBA liga je čisti biznis, šareni artikal kojeg se mora prodati. Pa i po cijenu da se odlukom zapisničkog stola lopta koja je slučajno završila u Jokićevim rukama nakon što se odbila od obruča i plesala među igračima, pripiše kao Jokićev skok.

Dogodilo se to na utakmici u kojoj je njegov Denver pobijedio Utah Jazz 110:102. I to ne bilo kada, nego na kraju utakmice. I to ne bilo koji skok, nego deseti s kojim je zaokružen triple-double u kojeg je ugradio 27 poena uz fantastičan šut (12/18) i 11 asistencija.

Naime, nekoliko sekundi prije kraja Lauri Markkanen je šutirao za tri poena i promašio. Lopta se od obruča odbila do Denverovog igrača Jamala Murraya, ali je on u skoku nije dobro uhvatio pa ona završava u svom plesu kod drugog igrača Denvera Christiana Brauna i na kraju kod Nikole Jokića. Ova situacija je više izgledala kao osvojena lopta nego skok, tim prije jer se Jokić ni u jednom trenutku s obje noge ne odvaja od parketa.

Većina medija je u prvim izvještajima s utakmice izvijestila kako je Jokiću nedostajao jedan skok do novog tripe-double učinka, no službena statistika mu je upisala i deseti i tako smo dobili priču.

Tim skokom je Jokić ušao u povijest jer je stigao do 107. triple-double te se izjednačio na četvrtom mjestu s LeBronom Jamesom i Jasonom Kiddom. Kvaka je u tome da je Srbinu trebalo cca 600 utakmica za ovaj pothvat, a ostalom dvojcu više od 1300.

E sad, tko mu ne bi upisao skok?

Sporni trenutak pogledajte OVDJE.