HOĆE LI DOBITI PRILIKU?

Joe Šimunić opet može nastupati za Hrvatsku

14.11.2014 u 12:05

Bionic
Reading

Točno pola godine nakon što je sportski sud (CAS) potvrdi Fifinu suspenziju i onemogućio Šimuniću odlazak na brazilski mundijal Joe je ponovno stekao uvjete za nastup ili praćenje uživo reprezentacije čiji je član bio 13 godina

12. svibnja sportski sud je priopćio da zbog neprimjerenog skandiranja nakon dvoboj Hrvatske i Islanda Joe Šimunić definitivno ne može nastupiti na nogometnom SP-u, te mu tako praktički zatvorio reprezentativnu karijeru, Šimunić je 'odgulio kaznu'.

Naime, dvoboj s Argentincima u Londonu (12. studenog, točno pola godine kasnije) bila je 10. utakmica Hrvatske nakon pravomoćnosti odluke i Joe sada teoretski može nastupati za svoju domovinu. Ne samo nastupati, već i biti na stadionu gdje igra Hrvatska što mu je također bilo zabranjeno ovom rigidnom kaznom.

Naravno, pratili ste barem paušalno, Šimunićeva forma eliminirala ga je iz svih kombinacija za najbolju selekciju, ali postoji i mogućnost da se Šimuniću, ukoliko bude volje, omogući oproštajna utakmica. HNS je bio u određenoj fazi pregovora sa selekcijom katalonije s kojom se spominjala prijateljska utakmica u prosincu, a koja bi mogla biti idealan poligon za takvu priču.


Šimunić se, barem prema vlastitim najavama, ove zime pozdravlja s profesionalnim nogometom i teško je zamisliti ljepši kraj nego posljednji (decentni) pozdrav publici uoči vješanja kopački o klin. Naravno, ne samo Joe. Isti dvoboj (ili bilo koji drugi protivnik u terminu ove godine) može izborniku Kovaču poslužiti i da upriliči oproštaj s reprezentacijom drugim bivšim suigračima Stipom Pletikosom, Ognjenom Vukojevićem i Eduardom da Silvom. Tko bi već želio doći...

Dvoboji koje je Šimunić nakon presude morao propustiti: Hrvatska - Mali (2:1), Hrvatska - Australija (2:1), Hrvatska - Brazil (1:3), Hrvatska - Kamerun (4:0), Hrvatska - Meksiko (1:3), Hrvatska - Cipar (2:0), Hrvatska - Malta (2:0), Bugarska - Hrvatska (0:1), Hrvatska - Azerbajdžan (6:0), Hrvatska - Argentina (1:2)

Joe je specifičan po puno toga. Pa je tako i jedini igrač koji je na SP-ima dobio tri kartona u istom dvoboju