'FRANJO BUČAR'

[FOTO] Jesu li zaslužili više? Dobitnicima godišnje državne nagrade za sport po 20, a onima za životno djelo po 50 tisuća kuna. Ovo su laureati...

  • Autor: Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 27.10.2021 09:16
  • Objavljeno 27.10.2021 u 08:54
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2021. godini dobili su Željko Klarić, jedan od najboljih vaterpolskih sudaca na svijetu, Mihovil Nakić-Vojnović, istaknuti košarkaš i košarkaški trener te Đurđa Fočić-Šourek, vrhunska atletičarka i trostruka olimpijka

Godišnju nagradu dobili su Matea Jelić, prof. dr. sc. Boris Labar, Damir Šolman, Željko Jerkov, prof. dr. sc. Slavko Trninić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Anđela Mužinić, Helena Dretar-Karić, Nenad Šoštarić, prof. dr.sc. Damir Knjaz i Hrvatski taekwondo savez, javlja HOO.

Odluka o dobitnicima nagrada donesena je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport 'Franjo Bučar' koji čine izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević, Marijeta Ćelić, Vlado Šola, Perica Bukić, Damir Martin, Stipe Pletikosa, Stojko Vranković, Mihovil Španja i Ana-Marija Vuković.

  • +4
  • +1

Dobitnici godišnje državne nagrade Franjo Bučar 2021

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'U ovoj olimpijskog i paraolimpijskoj godini naše sportašice i sportaši ostvarili su ponovo iznimne uspjehe i Odbor je opet, između toliko naših sportskih velikana, imao nezahvalan zadatak izabrati one kojima će u 2021. pripasti ovo priznanje. Čestitam svim dobitnicima nagrade, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta te me raduje da se iz godine u godinu potvrđuje koliko sjajnih, velikih i zaslužnih imena čini hrvatski sport', rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50 tisuća kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!