ODGOVORA NEMA

Jesu li ovo pitanja iz glave Zdravka Mamića?

11.08.2013 u 19:54

  • +8

Zdravko Mamić 2012.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

U svevremenskom filmskom klasiku 'Biti John Malkovich' junak radnje otkrije put prema mozgu spomenute filmske zvijezde. Mi smo učinili slično...

Kada smo nakon utakmice Hrvatskog dragovoljca i Dinama na našem community portalu Tribina.hr pitali kako naši korisnici vide utakmicu, jedan od naših najboljih analitičara – Mac316 – napravio je put sličan onom Craiga Schwartza, te dokučio kojih je osam pitanja moralo proći kroz glavu Zdravka Mamića tijekom spomenutog dvoboja.

Dakako, ovo je fikcija, ali ujedno i zanimljiv igrokaz ideja usporediv s onim iz antologijskog filma. A pitanja su...

1. Zašto na klupi nemamo obrambene igrače
Zaista, zašto? I zašto nije ušao umjesto Šimunovića barem Jerko Leko, igrač koji je već znao igrati stopera i to solidno? U tim se trenucima Mamić prisjetio i stanja u Hajdukovoj blagajni i možda po tko zna koji put zavrtio broj Maria Maloče.

Hrvatski Dragovoljac - Dinamo 1:1 (5. kolo, 2013/2014), sažetak 2. pol

2. Zašto mijenjamo koncepciju iz napadačke u zatvoreniju za utakmicu s Hrvatskim Dragovoljcem?
Zaista, zašto? Zašto 4-1-4-1 nije adekvatan sustav za suprotstaviti se proračunom najskromnijoj momčadi naše lige? Je li to toliko presmiono da Jurčić jednostavno više ne može trpiti tu suludost, 'nekontroliranost', taj 'va banque' sustav koji je, vjerojatno ne na svoju ruku, pokušavao uigrati?

3. Zašto Rukavina opet igra krilo?
Ok, možda se Mamić nije direktno ovo zapitao, ali i njemu je valjda vidljivo da Ante Rukavina ne funkcionira: a) u sustavu 4-2-3-1 kada je bačen na krilo, a nema dovoljno napadačke pomoći za suradnju i b) kad igra od starta utakmice, a ne kad uđe zadnjih pola sata na već iscrpljene obrane.

4. Može li lošije od ovoga?
Zaista teško da može lošije od prvog poluvremena, ne samo ako ste Dinamo, nego i puno lošije momčadi ne bi smjele tako igrati nikada. Prvo je poluvrijeme bio kriminalno odigran nogomet čak i po standardima Hrvatskog Dragovljca, ni Krešimir Ganjto ne bi bio zadovoljan da su njegovi tako odigrali.

5. Zašto vadi Halilovića
Je li Alen baš toliko najlošiji bio? Je li pametno u situaciji kad ideš ganjati pogodak protiv očito inferirorne ekipe i kad ti na terenu trebaju svi igrači koji mogu stvoriti višak igrača i proći 1 na 1, da se vadi jedan od onih koji to može? Je li pametno kad ti treba pogodak na terenu ostavljati Sarea i Ademija, a vaditi ofenzivni potencijal?

Ocjene igrača Dinama nakon utakmice protiv Dragovoljca


6. Dokad ćemo ovisiti samo o Soudaniju da nas vadi iz svega?
Ovo je pomislio sigurno dok je zapljeskao Soudaniju na pogotku, jednom od mnogih kojima je već u ovo malo vremena što je u Dinamu donosio odlučujue prednosti. I vjerojatno je još bio u procesu ove misli kad se u glavi mu rodila nova...

7. Pa što je sad ovo?
Niti minutu nakon gola, HD izjednačava na više nego banalan način. Jedan igrač neometano šalje loptu u sredinu, Sare promašuje loptu a drugi igrač HD-a neometano prima u 16ercu, okreće se, puca i pogađa. U tom trenutku Mamić, poučen prošlošću, ne može da se ne pita da li igrači ovo namjerno rade.

8. Vrijedi li moja riječ 12 milijuna eura?
Ovo se vjerojatno pita već duže vrijeme, a pitanje mu se nametalo više puta kroz utakmicu, ali se gromoglasno javilo nakon utakmice i vjerojatno mu još sada zvoni u glavi. Mamić je najavio da je pozicija Jurčića sigurna, da je on Dinamov dugoročni projekt na klupi, a već je toliko puta to rekao pa riječ pogazio da je vjerojatno već i sam sebi smiješan. I vjerojatno je u trenu kad je to govorio sam sebi i vjerovao, ali nije mogao znati da će to baš ovako loše izgledati.

Cijeli prikaz putovanja pročitajte ovdje i pridružite nam se na našem community portalu Tribina.hr