RIJEŠIT ĆE DUGOVE

Jesenice ostaju u EBEL-u, Krošelj otišao u Dansku

23.01.2012 u 20:15

Bionic
Reading

Iako se najavljivalo kako bi najpoznatiji slovenski klub u hokeju na ledu, Jesenice, mogao napustiti EBEL ligu, postignut je dogovor između čelništva kluba i lige te će 'železari' i dogodine biti akteri ovog natjecanja

Upravni odbor hokejaškog kluba Acroni Jesenice na sastanku s igračima postigao je dogovor da će klub sve obveze prema njima riješiti u dva dijela. Prvi dio zaostataka trebao bi biti isplaćen do petka, a drugi dio do 3. veljače.

HK Acroni Jesenice će nastaviti natjecanje u EBEL ligi, a vodstvu lige tu je odluku prenio dopredsjednik HK Acroni Jesenica Tomaž Tom Mencinger.

'Pozitivno je da se i Hokejaški savez Slovenije uključio u problem te da će snositi dio troškova na gostovanjima. Sada je otvoreno samo pitanje duga prema igračima', rekao je za 24ur.com direktor lige Christian Feichtinger.

Direktor lige dodao je i da će on osobno boraviti na utakmici između Jesenica i Vienna Capitalsa, a sve samo s jednim razlogom - da se ispuni obećanje dano igračima.

Iz slovenskih medija doznajemo da je Gašper Krošelj, do prošle sezone član 'medvjea', a od ove igrač Jesenica, zaključio svoju epizodu 'pod Mežaklom' te da će zajedno s Klemenom Pretnarom igrati za danski Aalborg.