AKTIVIRAJU SE DEVIZE

Jertec potpuno ispraznio Hajdukov račun

30.12.2010 u 20:44

Bionic
Reading

Dario Jertec sjeo je na Hajdukov račun jer mu splitski 'bili' nisu na vrijeme isplatili rate dogovorene prilikom raskida ugovora

Kad su Marijan Buljat i Dario Jertec za po 600.000 eura odštete stigli iz Dinama na Poljud, čelnici Hajduka trljali su ruke smatrajući to dobrim poslom te da će dvojac pomoći 'bilima' da krenu šampionskom stazom.

No, ubrzo se pokazalo da ni jedan ni drugi nisu ono što se od njih očekivalo. Marijan Buljat je, unatoč dobrom startu, ubrzo zbog odluke o smanjenju ugovora zaratio s upravom i bio preseljen u drugu momčad, kao i Jertec koji nije uspijevao izboriti mjesto u momčadi.

Buljat je usto slomio i nogu, te se još oporavlja, a Jertec se preselio u Saudijsku Arabiju uz dogovor da će mu Hajduk isplatiti polovinu primanja iz aktualnog ugovora. Hajduk je, po tom dogovoru, u tri rate trebao Jertecu isplatiti cca 360.000 eura. U dva je navrata isplatio po 120.000, a preostala trećina na Jertecov račun trebala je sjesti do ovoga četvrtka.

S obzirom na to da se to nije dogodilo, Jertecov odvjetnik je sjeo na Hajdukov račun, uspio je naplatiti 114.000, koliko je na njemu bilo, a ostalo će morati pričekati.

U Hajduku tvrde da račun nije blokiran te da će oni sve svoje obaveze uredno izvršiti, no nisu htjeli otkriti kada i kako. Po svemu sudeći, posegnut će za oročenim deviznim sredstvima koja će prebaciti na kunski račun te ih proslijediti nestrpljivom Jertecu.