FIFA_SP_2018.svg

RJEŠENJA UVIJEK IMA

Jeličić upozorio što nikako ne smijemo raditi u utakmici s Englezima; dotakao se i očitih problema Hrvatske

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 09.07.2018 10:01
  • Objavljeno 09.07.2018 u 09:15
Bionic
Reading

U emisiji Zabivaka na HRT-u Joško Jeličić i Stipe Pletikosa govorili su još jednom o četvrtfinalu s Rusijom te se osvrnuli na predstojeće polufinale Svjetskog prvenstva s Engleskom

Izbornik Zlatko Dalić detektirao je možda najveći problem Hrvatske.

'Fali nam faza igre naprijed, a znam da mi to možemo puno bolje. Ne možemo na ovaj način, mučimo se i krvarimo, ali moramo biti bolji prema naprijed', izjavio je hrvatski izbornik.

O tome je govorio i stručni komentator HRT-a Joško Jeličić.

'Previše igramo na duge lopte, a tu imamo nevjerojatne rezerve. To bi se trebalo riješiti ulaskom trećeg veznog igrača, uvođenjem Brozovića protiv Rusije smo prodisali', rekao je Jeličić o problemima u organizaciji igre te je dodao:

'Nedostaje nam koordinacije u zadnjoj trećini da bismo mogli poentirati. Čini se da smo maksimalno potrošeni nakon dvije utakmice s produžecima, ali igrače puni to kad vide ove trgove, kad vide energiju ljudi.'

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Analizirali su Jeličić i Pletikosa i Engleze.

'Englezi su možda najbrža ekipa na SP-u, a druga najmlađa. U prilog im je išao odlazak na SP bez velikih očekivanja. Kad igraš protiv bržih i mlađih, nećeš juriti s njima, nego ćeš biti jako oprezan i kompaktan. Nevjerojatno su učinkoviti u prekidima', jasan je bio Jeličić u naglašavanju toga da hrvatski nogometaši nikako ne smiju u jurnjavu.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sterling i Kane mi stvarno ostavljaju dobar dojam, iako je Sterling u Engleskoj izvrgnut kritikama. Probleme im je u grupnoj fazi napravio najviše Tunis u drugom poluvremenu, kad je tuniški izbornik zaigrao praktički čovjek na čovjeka, promijenivši formaciju u identičnih 3-5-2', dodao je Pletikosa.

LUDA ATMOSFERA

Pogledajte hrvatske i ruske navijače na stadionu u Sočiju

Pogledaj galeriju
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal